• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Yatmadan önce telefon kullananları bekleyen 4 sağlık problemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gece yatmaya karar verdiğinizde telefon kullanmaktan ve sosyal medyaya göz atmaktan vazgeçemiyorsanız, yalnız değilsiniz.

Bununla birlikte, telefonunuzu uyumadan hemen önce kullanmak sağlığınızı sandığınızdan daha fazla etkileyebilir.

Yatmadan hemen önce telefon kullanımının insan vücudundaki 4 etkisine daha yakından bakıyoruz.

1. GÖZLERİNİZ ZARAR GÖREBİLİR

Sosyal medyada gezinerek saatler geçirdikten sonra görmenizin aniden bulanıklaştığını hissettiyseniz, telefonu bırakıp hemen uyumayı düşünmelisiniz.

Akıllı telefonunuzu kullanırken zorlandığınızda, göz yorgunluğu belirtileri ortaya çıkar ve bu da zamanla daha büyük bir sorun haline gelebilir.

Gözlerinizi korumak için ekran parlaklığını düşürmeyi deneyin ve telefonunuzu çok uzun süre kullanmaktan kaçının. Aynı zamanda, telefonlardaki mavi ışık filtresini aktif ettiğinizden emin olun.

2. UYKU DÜZENİNİZ BOZULABİLİR

Uzun bir günün sonunda nihayet yatağa girdiğinizde, mesajlarınızı kontrol etmek veya haberleri okumak için biraz daha zaman harcamak, size cazip gelebilir.

Ancak bu alışkanlık göründüğü kadar zararsız değildir ve telefonunuzu yatma saatine yakın kullanmak iyi bir gece uykusu çekmenize engel olabilir.

Akıllı telefonunuzdan gelen mavi ışık yalnızca görüşünüzü etkilemekle kalmaz, aynı zamanda uyku-uyanıklık döngünüzü de bozabilir ve bu da daha fazla sağlık sorununa neden olabilir.

3. BOYUN AĞRILARINIZ ARTABİLİR

Boyun ağrısının can sıkıcı hissine aşinaysanız, telefonunuzu yatakta kullanmak mevcut durumu daha da kötüleştirebilir.

Ekrana bakmak için başınızı öne eğdiğinizde, boyun kaslarınız zorlanarak ağrıya neden olur. Telefonunuza bakmadan yatmayı hayal edemiyorsanız, kaslarınızı zorlamamak için telefonu göz hizasında tutmayı deneyin .

4. CİLDİNİZ DAHA YAŞLI GÖRÜNEBİLİR

Telefonunuzu yatakta kullanmak kadar basit bir şey tüm çabalarınızın boşa gitmesine neden olabilir.

Telefonunuza baktığınızda, boynunuzda çizgiler ve kırışıklıklar oluşur ve bu da sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. ensonhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir