• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhvan-ı Müslimin'den Mahmud Ustaosmanoğlu için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhvan-ı Müslimin, bu gece vefat eden Mahmud Efendi'ye taziyelerini bildiren yazılı bir açıklama yayımladı.

Eğitim, irşad ve tebliğ seferleriyle Türkiye'de insanları İslam'a davet eden Mahmud Efendi'nin çalışmaları nedeniyle "Uluslararası insanlığa hizmet ödülü"ne layık görüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İnananlardan, Allah'a verdiği ahdi yerine getiren adamlar vardır. Kimi, bu uğurda canını vermiş, kimi de beklemektedir. Ahdlerini hiç değiştirmemişlerdir. (Ahzab,23)

Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) Cemaati, sahih din öğretilerine bağlılık, İslam ahkamının uygulanması ve sahih İslam mesajının, devlet idarecilerinin de aralarında bulunduğu farklı kesimlerden oluşan Türkiye halkına ulaştırılmasını prensip edinmiş büyük tasavvuf mekteplerinden Mahmud Efendi Cemaatine liderliği içeren uzun soluklu, değerli davet yolculuğundan sonra, 24 zilkade 1443/23 Temmuz 2022 Perşembe günü 93 yaşında Rabbine vasıl olan büyük alim, kıymetli rehber Mahmud Efendinin vefatı sebebiyle başsağlığı dilemektedir.

Mahmud Efendi, 1954 yılından emekli olduğu 1996 yılına kadar İsmailağa Camii'nde imam hatiplik vazifesinde bulunmuştur. İstanbul’da eğitim ve irşad vazifesinde bulunan Mahmud Efendi, insanları eğitmek ve sahih İslam’a çağırmak için Türkiye dışına ve Türkiye’nin birçok yerine tebliğ seferlerine çıkmıştır.

Marufu emretme ve münkerden sakındırmanın alimlerin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak Türkiye’de gerçekleşen bütün askeri darbelere karşı durmuş ve şu ifadeleri kullanmıştır:

'Bizim vazifemiz insanları ihya etmektir öldürmek değil.'

Türkiye'de yapılan son askeri darbenin, özellikle İstanbul'da başarısızlığa uğratılmasında onun ve cemaatinin rolü büyüktür.

Kendisi, 42 Devletten 350 alimin katılımıyla uluslararası insanlığa hizmet ödülüne layık görülmüştür.

Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) Cemaati olarak, başkanından, halkına, hükümetine; bütün Türkiye'ye ve değerli ailesine en içten samimi taziyelerimizi sunar ve Rabbimizden herkese sabr-ı cemil ihsan etmesini ve onu en güzel arkadaşlar olan peygamberler, sıddıklar, şehidler ve salihlerle birlikte firdevs cennetinde ağırlamasını niyaz ederiz.

(Allah, şöyle der:) “Ey huzur içinde olan nefis!” Sen O’ndan razı, O da senden razı olarak Rabbine dön (İyi) kullarımın arasına gir. Cennetime gir. (Fecr, 27-30)

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn" (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir