• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Batman İl Müftülüğünden Miraç Kandili mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 





BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Miraç Kandili nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Çağlar, yaptığı açıklamada, Miracın, Peygamberimizin göğe yükselişi ve Allah katına çıkışı olduğunu ifade ederek "Miraç gecesi, Peygamber Efendimizin hayatında ve dolayısıyla İslam tarihinde çok büyük ve o nispette çok önemli bir hadisedir. Peygamber Efendimizin, bir gece vakti Allah tarafından Mekke'deki Mescid-i Haram'dan aldırarak Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya götürülmesi, oradan da göklerin ötesine yükseltilerek zaman ve mekândan münezzeh olan Allah katına çıkartılmasının yaşandığı mübarek bir gecedir" dedi.

 

Cenab-ı Allah'ın bu gecede Peygamberimizi zaman ve mekândan münezzeh olan yüce katına davet ederek huzuruna çıkardığına dikkat çekerek, "Allah, Peygamberimizi yüce katına çıkararak Ulûhiyet ve kudretine delâlet eden bir takım ayetleri (mevcut kâinatta var olan ve ahiret âleminde olacak olan büyük kudret eserlerinin bir kısmını) kendisine göstermiştir. Bu ilahi huzurda O'na ve ümmetine günde beş (5) vakit namazı emretmiş ve bu ibadetle insanları her gün yüce huzuruna davet etmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Çaplar, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "İmanın esaslarını, Müslümanların Allah'ın emirleri karşısında nasıl olmaları gerektiğini ve önemli bazı duaları bildiren Kur'an'ın Bakara Süresinin "Amene'r-Resûlu" diye başlayan son ayetlerini bu huzurda doğrudan O'na vahyen vermiştir. Bu kutsal yolculukta kendisine kâinatın sırları, varlığın kaderiyle hükümlerin tespiti için görevli meleklerin çalışmaları kendisine gösterilmiştir. Allah O'na neyi vahyetti ise vahyettiği neyi göstermiş ise göstermiş ve son peygamber olarak yeryüzünde kendisini bekleyen çetin mücadeleye hazırlanmış olarak insanlığı aydınlatacak mesajlarla yeniden dünyaya dönmüştür. Bu gecede Müslümanlar, fazla anlamı olmayan edebi tebrik mesajlarından ziyade mucizenin mana ve ehemmiyetini anlamaya ve peygamberin getirdiği ilahi emir ve mesajlara hayat boyu uymaya gayret etmelidir. Mübarek gecenin, hepimizin bu şuurda olmasına ve muhtaç olduğumuz sulh, huzur ve sükûn için makbul duaların yapılmasına vesile olmasını dileriz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir