• DOLAR 32.39
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2396.543
  • ...
Ali Babacan'dan  Prens Selman tepkisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Prens Selman'ın Türkiye ziyaretine ilişkin konuşan Babacan, “Hesap ne? ‘Veliaht prens gelecek, kur ve faiz düşecek'. Fısıltı… Faiz ne talimatla ne de veliahtla düşer. Güven ortamını oluşturmadan faizi, enflasyonu, döviz kurunu düşüremeyecekler. Bu faiz güvenle düşecek. Güven nasıl oluşturulur? Konuşunca doğruyu söyleyeceksin. Söz verince tutacaksın. Emanete hıyanet etmeyeceksin. Hukukla, adaletle hareket edeceksin. Ehliyetli, liyakatli kadrolarla çalışacaksın. Her kararını istişareyle alacaksın. Şeffaf olacaksın. Her zaman hesap vermeye hazır olacaksın. Bunu yap güveni oluştur.'' dedi. 

Meclis'e getirilen ek bütçe teklifini Orta Vadeli Program'daki kur varsayımlarını eleştiren Babacan, “Hayal aleminde yaşıyorlar. Bunlar, burunlarının ucunu dahi göremiyorlar. Bir bildiğimiz var, edasıyla ortada dolaşıyorlar ya. İnanın hiçbir şey bildikleri yok. ‘Bu kadar saçmalanamaz' diye soruyorlar. Hiçbir şey bilmiyorlar” diye konuştu.

Bütçedeki faiz giderlerini yıllara göre kıyaslayan görüntüler de gösteren Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Ek bütçede faiz giderleri için tam 90 milyar lira daha ödenek çıkartmak istiyorlar. Önceki bütçede 240 milyar. Ek bütçe için istedikleri rakam 90 milyar.  Yetmedi, bir de Kur Korumalı Mevduat için 40 milyar lira daha koymuşlar. Rakam çıktı mı 370 milyar liraya? Yetmedi. KKM için iki kanaldan ödeme yapılıyor. Merkez Bankası'ndan yapacakları ödeme burada yok. Onu da ekleyin, en az 400 milyar liralık faiz ödemesiyle karşı karşıya olacağız.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir