• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Afganistan Emr-i Bil Ma'ruf Bakanı Şeyh Halid, farklı ülkeden gelen alimlerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliğine ilk ziyaretlerini gerçekleştiren alimlerin ziyaretlerine övgüde bulunan Bakan Muhammed Halid, Afganistan'ı İslami sistem çatısı altında barış içinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Farklı İslam ülkelerinden gelen alimlerle görüş alışverişinde bulunan Bakan Şeyh Muhammed Halid, İslam dininde aşırılığa yer bulunmadığını, kadın-erkek toplumun tüm kesimlerinin haklarına saygılı olduklarını ifade etti.

Suudi Arabistan'dan ziyarete gelen ve heyete başkanlık eden Doktor Kutub, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Müslüman ülkelerin ve dünyanın zengin Müslüman şahsiyetlerinin teşvikiyle Afganistan'da çok daha iyi şartlarda eğitime katkı vermek istediklerini ve kalkınma konusunda yardımcı olmak ve hayır işleri yapmak istediklerini kaydetti.

Doktor Kutub, "Afganistan İslam Emirliği liderleri, Katar'ın başkenti Doha'da yapılan müzakerelerde büyük bir öngörüye sahip olduklarını kanıtladılar ve bu öngörünün devam etmesini istiyoruz." diye belirtti.

Ziyaret, misafirlere verilen hediyelerin ardından sona erdi.

Emr-i Bil Ma'ruf Bakanlığından uyarı: İbadet ve mutluluk günlerinizi inkarla kutlamayın!

Logar vilayetinde halkla bir araya gelen Emr-i Bil Ma'ruf Nehy-i Anil Münker Bakanlığı yetkilileri, dini bayramlarda özellikle kumar ve günah gibi kötülüklerden uzak durulması çağrısında bulundu.

Logarlılara Kurban Bayramı'nda kesilecek kurbanların fazileti ve değeri hakkında bilgi veren Emr-i Bil Ma'ruf yetkilileri, dini bayramlar gibi mübarek günlerde kutlama yapılırken günah ve haram işlere bulaşılmaması konusunda uyarılarda bulunurken, sevinçlerin hüzne dönüşmemesi için de araç ve motosiklet kullananların da dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Logar ilinin Khoshi ilçesi sakinleriyle "ıslah görüşmeleri" kapsamında bir araya gelen yetkililer, Emr-i Bil Ma'ruf Bakanlığı tarafından yayımlanan bildiriyi okuduktan sonra halkın bu kurallara uymaları çağrısında bulundu.

Emr-i Bil Ma'ruf Bakanlığı yetkilileri, "Bayram, Allah'ın kulları için bir sevinç ve ibadet günüdür. Dolayısıyla şeriatın gerektirdiği şekilde kutlanmalı ve bu günlerde kullar inkâr ve saçma şeyleri yapmaktan kaçınmalıdır. Özellikle gençler kendilerini tehlikeye atacak ve ailelerini üzecek şekilde bayramda otomobil ve motosikletlerle aşırı hız yapmaktan kaçınmalıdırlar." tavsiyesinde bulundu.

Kunduz Kamu Denetçiliği: Sağlıklı bir geri dönüş, yeni neslin geleceğini garanti eder

Kunduz Kamu Denetçiliği ise, lise öğrencilerini ve öğretmenlerini; görünüşlerini ve karakterlerini Peygamberlik buyruklarına göre tanzim etmeye çağırırken öğretmenlerden, öğrencilerin entelektüel eğitimi üzerinde çalışmalarını istedi. "Çünkü uygun eğitim, yeni neslin geleceğinin garantisidir." ifadelerine yer verildi.

Kunduz ilinin İmam Sahib ilçesindeki Amu Lisesi'ni ziyaret eden Kamu Denetçileri, öğretmen ve öğrencilerden kendilerini Hazreti Peygamber'e yaraşır bir şekilde hazırlamalarını ve öğrencilerin derslerine dikkat etmelerini istedi.

Bir toplumun insanlarının zihniyetinin, o toplumun öğretmenlerinin ve görevlilerinin elinde olduğunu belirten Kamu Denetçileri, "Bir öğretmen yeni nesile sağlıklı bir eğitim verdiğinde, toplumun gelecekteki liderliği doğru kişilerin eline geçer. Bu nedenle, öğretmenlerin yeni nesile kutsal İslam dininin ne olduğunu öğretmeleri zorunludur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir