• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Kekliklerini doğaya saldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Keklik besleyicisi Hasan Akar, doğal hayatı korumak ve geliştirmek amacıyla yetiştirdiği keklikleri Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma Ekibiyle beraber doğaya saldı.

Bilinçsiz avlanma nedeniyle keklik sayısında meydana gelen azalmaya dikkat çeken Akar, özellikle son dönemlerde Batman`ın doğal zenginlik ve güzelliklerinin yok edilmeyle karşı karşıya bırakıldığını belirtti.

Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığına neden olan kene ile mücadelede de önemli bir yere sahip olan kekliklerinin sayılarını artırmak amacıyla kendi imkânlarıyla yetiştirdiği 8 kekliği doğaya saldığını ifade eden Akar, doğaya salınan keklikler ve diğer av hayvanları için avcıları bilinçsiz avlanmamaları konusunda uyardı.

Batman Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Erol Hurman ise, keklik besleyicisi Akar`ın nesilleri tükenmekte olan keklikleri doğaya salmak için kendilerine başvurduğunu vurgulayarak, "Yaz mevsiminde kene vakası yoğun yaşanmaktadır. Hem kene baskısının azalması hem de kanatlı yaban hayvanlarının üremesi ve çoğalması bakımından keklikleri doğaya saldık. Bu hassasiyeti gösterdiği için Akar`a teşekkür ederim. Bütün avcılarımızda bu hassasiyeti göstermelerini istiyoruz" dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir