• DOLAR 35.38
  • EURO 36.441
  • ALTIN 3013.62
  • ...
SON DAKİKA
Siyonist Rejimin yıkılışı gerçekten yakın mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim Başbakanı ve aşırı sağcı parti başkanı Bennett'in birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Siyonistlerin iç nedenlerden dolayı yıkılacağı uyarısında bulunması dikkat çekti. Ona göre, işgal devletinin seksen yıllık dilime girmiş olmasının, devletin bekasıyla ilgili korku ve endişeleri beraberinde getirdiğini ifade etti. Bennett, (tarihte) Yahudi krallığının doğduktan seksen yıl sonra yıkıldığını, ikinci krallığın yetmiş yedi yıldan sonra yıkıldığını, her iki yıkılışta da ana nedenlerin dış etkenlere zemin hazırlayan iç sebepler olduğunu söyledi.

Bennett, Siyonist rejimin bugün yaşadığı iç durumun, daha önceki iki krallığın yıkılışını hazırlayan ortam gibi olduğuna dikkat çekiyor. O nedenle tehlike çanları çalıyor, korku olgusunu büyütüyor ki, gelmekte olan yıkıma karşı bir zırh inşa edebilsin.

Bennett’in Yahudi devletinin seksen yaşında yıkılma ihtimalinden bahsetmesi dikkat çeken bir husustur. Ondan önce bunu eski Başbakan Ehud Barak söylemişti. Yine benzer bir açıklamayı Netanyahu ve Bennett hükümetleri döneminde Savunma Bakanı olan Gantz da yaptı. Bütün bunlardan önce, Siyonist çağdaş tarihçi ve ‘Yahudi Devleti’ konusunda araştırmaları olan, aynı zamanda (Araplarla olan savaşında Siyonist rejim’in resmi söylemine karşı çıkan, Siyonistlerin Filistinliler hakkında işledikleri cinayet ve tehciri kabul eden ve kendilerine) ‘Yeni Tarihçiler Hareketi’ (ismini veren grubun) önde gelen isimlerinden tarihçi Benny Morris de benzer bir açıklama ve değerlendirme yapmıştı. Haaretz gazetesine demeç veren Morris, Siyonistlerin bir Yahudi devleti olarak ayakta kalma şansıyla ilgili bir sorunun yöneltilmesi üzerine “Bizim için bir çıkış yolu göremiyorum. Bu konuda fırsat çok zayıf, hatta yok gibidir” demişti. Bu öngörüyü devletin iç durumu ve daha önce görülmemiş bir şekilde paramparça olan toplumun hali, Filistinlilerle olan savaş ve demografik yapıyla alakalı getirdiği delillerle kanıtlıyordu.

Beklentilerini bu şekilde ifade eden sadece tarihçi Morris değildir. Onun dışında başka tarihçi ve hahamlar da var. Hepsinin görüş ve değerlendirmelerini buraya almamız mümkün değildir. Ancak, çeyrek asrını Siyonistlerle ilgili ansiklopediyi hazırlamakla geçiren Mısırlı tarihçi Abdulvehhab el-Mesiri’nin bu konudaki açıklamalarını aktarmak istiyoruz. Mesiri çağdaş Siyonist devletinin de daha önceki iki krallığı gibi, birinci derecede iç, ikinci derecede ise dış etkenler nedeniyle yıkılacağını ifade ediyor.

Hiç kuşkusuz şimdiki Siyonist rejim Başbakanı Bennett de kaynakları farklı olan bu beklentilerin farkındadır ve bunları çok iyi okumaktadır. O nedenle kendisi de aynı şeyleri bizzat ifade etmektedir. Söyledikleri ya vicdanındaki gerçeği ikrar babındandır ya da korkuyu büyütüp hükümetinin destek görmesini sağlamak, içerdeki parti çekişmelerine son vermek ve erken seçimden kaçmak içindir.

Bana göre, Yahudi tarihçilerin söylediklerini tekrarlayan biri, onların söylediklerine şahsi olarak inandığı için söylüyordur. Yani o, tarihçilerin söylediklerini kabul ettiği için ve buna ikna olduğu için tekrarlıyordur. Her ne kadar bunu siyasi ve parti içi çıkarı için veya hükümetine hizmet edeceğini umuyorsa da bu asla işin arka planını yok etmez.

Filistinliler olarak bizi ilgilendiren husus ise, işgal devletinin yıkıma doğru yol almasıdır. Bu yıkım kesinlikle geliyor. İkinci olarak, genç nesilde işgal devletinin yıkılacağı umudunu artırmamız gerekir. Üçüncü olarak, görüşme dedikleri oturumlarla ya da askeri güçle işgalcinin zorbalığına karşı bedava taviz vermeye son vermemiz gerekir. Dördüncü olarak toplumsal direnişimize destek vermemiz gerekir. Çünkü direniş işgal devletinin yıkılmasının en önemli dış faktörlerinin başında geliyor. O nedenle stratejimiz zaferi aramak olmalıdır.

Dr. Yusuf Rezka

Bu haberler de ilginizi çekebilir