• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Hindistan'daki Müslümanlara yönelik zulümler Şanlıurfa'da kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında Hindistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar lanetlendi.

Cuma namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplanan grup, açtıkları dövizlerle ve attıkları sloganlarla hindu zulmüne tepki gösterdi.

Basın açıklamasını Göreve Anadolu Gençlik Derneği Tanıtım ve Organizasyon Komisyon Başkanı kasım Şaşkın okudu.

 

"Hindistan'da Müslümanlarının çektikleri çileleri kamuoyuyla paylaşmak için buradayız"

100 yıl önce İngiliz emperyalizminin işgal ettiği topraklarda Müslümanlara zulüm edildiğine değinen Şaşkın, "Bugün nüfus bakımından dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Hindistan'da Müslümanlarının çektikleri çileleri kamuoyuyla paylaşmak ve Müslüman kardeşlerimizin derdiyle dertlenmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün dünyada Müslümanların zulme uğradığı, haksızlıkların yaşandığı neredeyse tüm coğrafyalar bundan 100 yıl önce İngiliz emperyalizminin işgal ettiği topraklardır. İngilizler başta Filistin olmak üzere, Ortadoğu, Kıbrıs, Afrika ve Asya'da işgal ettikleri yerlerden çekilirken o bölgenin siyasi, sosyal ve demografik yapısının altına mayınlar döşeyerek ayrılmışlardır. İngilizlerin sinsi çekilme planları bilinmeden günümüzde yaşanan zulümler anlaşılamaz. İngilizlerin emperyalist politikaları bugün karşımıza Filistin meselesi, Kıbrıs meselesi, Keşmir meselesi ve İslam coğrafyasında körüklenmeye çalışılan kavmiyetçilik ve mezhep savaşları olarak çıkmaktadır."

 

"Bir sonraki aşaması soykırım ve etnik temizliktir"

Basın açıklamasının devamında İslam ülkelerinin liderlerine ve halklarına seslenen Şaşkın, "İslam ülke liderlerinin derhal toplanmaları, ülke yöneticilerimizin bu işte öncü olmaları ve dünyada yaşanan zulümlere karşı beraber hareket etmeleridir. Hindistan'daki Müslümanların sıkıntılarının giderilmesi, özgürlüklerine ve insanca yaşama hakkına sahip olmaları için tüm gayreti sarf etmeleridir. Aynı şekilde medyamızın Hindistan'da yaşanan zulümleri tüm gerçekliği ile yansıtmaları, sivil toplum kuruluşlarının ülke yöneticilerine yapacakları her çağrı, sorumluluk alma ve safımızı gösterme açısından önemlidir. Hindistan'da Müslümanlara yönelik yürütülen sistematik devlet politikasına ve yapılan haksızlıklara karşı tepkinizi göstermek için daha neyi bekliyorsunuz? Unutmayın! Bir sonraki aşaması soykırım ve etnik temizliktir! Anadolu Gençlik Derneği olarak; 'Adil Düzen'e dayalı yeni bir dünya kurulmadan zulümlerin bitmeyeceğini bir defa daha ifade ediyor, İslam ülke yöneticilerini ve vicdan sahibi dünya halklarını sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. " denildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir