• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Birleşmiş Milletler: Yerinden edilenlerin sayısı 100 milyonu aştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada yerinden edilenlerin sayısı mayıs ayı itibarıyla 100 milyonu aştığı açıklandı. 3 milyon 800 bin sığınmacıyla dünyada sığınmacıların sayısının en yüksek olduğu ülke Türkiye oldu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yayımlanan Küresel Eğilimler Raporu yayınlandı.

Raporda, "Evlerini terk etmek zorunda kalan insan sayısı son on yılda her yıl artarak devam etti. Bazı ilerleme belirtilerine rağmen, zorla yerinden edilmenin hızı ve ölçeği, mülteciler için çözümleri geride bırakıyor" ifadesi kullanıldı.

Bir önceki yıla göre yüzde 8 arttı!

2021'in sonunda, savaş, şiddet, zulüm ve insan hakları ihlalleri nedeniyle yerinden edilenlerin sayısının bir yıl öncesine göre yüzde 8 artarak 89,3 milyona ulaştığına dikkat çekilen raporda, bunun 10 yıl öncesine göre iki kattan fazla artış anlamına geldiği vurgulandı.

Raporda, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en hızlı ve en büyük zorla yerinden edilme krizlerinden birine neden olduğunun altı çizildi. 2022'de Afrika'dan Afganistan'a kadar yerinden edilenlerin sayısının "dramatik dönüm noktası olan" 100 milyonun üzerine çıktığı belirtildi.

Türkiye'de 3,8 milyon mülteci bulunuyor!

AA'nın aktardığına göre Mayıs 2022'ye kadar dünya çapında 100 milyondan fazla insanın zulüm, çatışma, şiddet, insan hakları ihlalleri veya kamu düzenini ciddi şekilde bozan olaylar nedeniyle zorla yerinden edildiği paylaşılan raporda, ayrıca düşük ve orta gelirli ülkelerin 2021'in sonunda dünyadaki mültecilerin yüzde 83'üne ev sahipliği yaptığı bilgisi paylaşıldı.

Türkiye'nin 3,8 milyon mülteci ile dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yaptığı belirtilen raporda, Pakistan'da 1,5 milyon, Uganda'da 1,5 milyon, Almanya'da 1,3 milyon mülteci, Kolombiya'da ise yurt dışına kaçan 1,8 milyon Venezuelalı olduğu kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir