• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
Ahlaka mugayir olana söz söylemek linç sebebi haline geldi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanı diğer canlılardan ayıran temel özelliklerinden birisi giyiniyor olması. Geçmişten bu yana insan çeşitli kumaşlarla bedenini örten bir canlıydı. Ancak modernliğin kurguladığı yeni insan artık giyinmeyi farklı bir boyuta taşıdı.

İnsanın estetik ihtiyaçlarını karşılamak için giyiminde göze hoş geleni tercih etmesi anlaşılır bir şey. Şimdilerde ise çıplaklık normalmiş gibi gösterilmeye çalışılırken giyinmek absürt hale geliyor.

Kiğılı isimli giyim şirketi mağazalarından çalışanlarına yönelik bir açıklama yayımlamış. İçeriğinde “mavi yakalılarla çalışıyor” olmak gibi anlaşılması güç ifadeler yer almakla birlikte en temelde giyime dikkat edilmesi uyarısında bulunuyor. Müstehcen bir şekilde giyinmemek için mavi yakalılar ile çalışıyor olma zorunluluğu yok neticede! "Değerli çalışma arkadaşlarımız, artan hava sıcaklıklarıyla birlikte kılık-kıyafet prosedürünü tekrardan hatırlatmak istedik. Aksesuar, saç bakımı, dekolte, etek boyu ile ilgili kurallar, kılık-kıyafet prosedürümüzde açıkça belirtilmiştir. Mavi yaka çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalıştığımız için özellikle dekolte, etek boyları konusunda aşırıya kaçılmaması ve basen dikkat çekmeyecek şekilde giyinilmesi gerektiğini bilgilerinize sunarız. Sevgi ve saygılarımızla"

Dekolte ve etek boyu konusunda yapılan uyarı ise sosyal medyada kimi çevrelerin tepkisine sebep oldu. Marka “ahlakçılık” yapmak ile suçlanırken Kiğılı’ya gereken dersin verilmesi gerektiği çağrısında bulunuldu.

İşte yapılan yorumlardan bazıları:

Kiğılı'nın personele gönderdiği kıyafet metni rezalet ötesi. Cinsiyetçilik, ahlakçılık, sınıfçılık ve ikiyüzlülük ne ararsan var.. Yazık kere yazık!
Umarım Kiğılı'ya gereken ders verilir.
Kadının bedeni üzerinden, kadın kazanımlarını sınırlamak ve baskı altına almak isteyen Kiğılı... bunu da unutmayacağız!
Ahlaka mugayir giyimin bir tercih olarak sunulduğu ve bu durumu uyarmanın linç sebebi olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Özünde başkalarıyla birlikte yaşamanın ön şartlarından birisi edebe uygun davranmaktır. Çıplaklık ise edepsizliğin insanların gözüne sokulmasından ibarettir!  -Haksöz

Bu haberler de ilginizi çekebilir