• DOLAR 34.297
  • EURO 37.197
  • ALTIN 3013.769
  • ...
Bursa`da Dev İcazet Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şubesinin ev sahipliğinde Bursa Fethiye Kültür Merkezi`nde gerçekleşen Hadis İcazet törenine birçok âlim, devlet yetkilisi, milletvekili ve yazar katıldı.
 
"Kutlu Resûlün İzinde: O`nu ve Sözlerini Anlamak" konferansı ve "Hadis İcâzet Merasimi"nin 5.si Bursa`da düzenlendi. Saat 14.00`te Fethiye Kültür Merkezi`nde başlayan konferans ve icâzet törenine yurt içi ve yurt dışından pek çok konusunda uzman âlim ve ilâhiyatçı iştirak etti.
 
Sunuculuğunu Yard. Doç. Dr. Hikmet Tan`ın yaptığı program, Doç. Dr. Mehmet Emin Maşalı`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Daha sonra selamlama konuşması yapmak üzere YÖK yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu kürsüye çıktı. Hatipoğlu konuşmasında, icazet alan kişinin kendini günahlardan koruması gerektiğine dikkat çekti.
Programa katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şehabettin Harput, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Yaşar Ayyıldız, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve İlim yayma Cemiyeti Bursa şubesi yönetim kurulu üyesi Dr. Osman Ayyıldız birer selamlama konuşması yaptılar.
 
Arınç:Doğu`da yüz binler O`nun şefaatini diledi
Selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, böylesi toplantılara herkesin çok fazla ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu, "Bu yıl her tarafta kutlu doğum etkinlikleri düzenlendi. Hatta köyler ve kasabalarda dâhi etkinlikler yapıldı. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu da bazen yüz bin kişi, bazen iki yüz bin kişiyi bulan kalabalıklar Peygamberimiz için övücü sözler kullandı ve O`nu anarak şefaatini diledi" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç son olarak, özellikle Doğu`da ve Güneydoğu`da peygamberimize olan sevginin örneklerinin daha iyi görüldüğünü belirtti.
 
Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yapmak üzere Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kürsüye çıktı. Ay, yeryüzünde hayatı en ince detaylarına kadar bilinen tek insan Allah`ın Resulü Hz. Muhammed`dir " dedi.
 
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mustafa Karataş ise, "Biz hadis ezberlerken sadece hadis değil aynı zamanda sahabe adı da ezberliyoruz." dedi. 120 bin sahabenin olduğunu aktaran Karataş, "Bunlardan bin 500`ü hadis ravisi olarak biliniyor ve bu bin 500 hadis ravisi sahabenin arasında da muhsirun dediğimiz 7 sahabe öne çıkıyor ve bizlere hadislerin yüzde 75`i nakledilmiş durumda." şeklinde konuştu.
Günün anlam ve önemine binaen konuşan katılımcılardan Eğitimci yazar Nureddin Yıldız ise, "Ben kendimi filan üniversitenin bir icazet merasiminde göremiyorum. Ben kendimi size tebliğ ettim mi diyen Resulullah`ın (sav) veda konuşmasında hissediyorum." dedi.
 
Program Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu`nun icazetleri sahiplerine dağıtmasının ardından son buldu. (Zeki Aras-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir