• DOLAR 32.337
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2237.744
  • ...
"Çok zorlanıyoruz ama Allah'a şükrederek sabrediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya Akşemseddin İşitme Engelliler ilk ve ortaokulunda okuyan özel gereksinimli öğrenciler için okulda mezuniyet töreni düzenlendi. 8'inci sınıfta okuyan öğrenciler, okuldan mezun olup liseye geçiş yaparken, 4'üncü sınıflar ise ilkokuldan mezun olarak ortaokula geçti.

Kendileri için hazırlanan pastadaki mumları üfleyen öğrenciler, daha sonra öğretmenleri tarafından kendilerine mezuniyet belgeleri verildi. Duygu dolu anların yaşandığı törende bazı velilerin sevinçten gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü.

 

Törende konuşan Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu Müdürü Mesut Gönç, öğretmenlerin, öğrenciler için yaptıkları fedakarlığın maddiyatla ölçülemeyeceğini hem dünyada hem de ahirette karşılarına çıkacağını söyledi.

Veliler ise bu özel çocukların Allah'ın kendilerine bir hediyesi olduğu için her türlü zorluğa katlanarak sabırla onlara bakmaya çalıştıklarını ve bugün çocuklarının mezuniyetine şahit oldukları için çok sevinçli ve heyecanlı olduklarını belirtti.

"Bu çocuklar için yaptıklarınız hem bu dünyada hem ahirette Allah'ın izniyle karşınıza çıkacak"

Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu Müdürü Mesut Gönç

Okul Müdürü Mesut Gönç, "Tüm arkadaşlarla ele ele vererek çok güzel ve verimli çalışmalar yaptık ve okulumuzu çok farklı bir noktaya getirdik. Allah'ın Celle Celaluhu izniyle İnşallah biz veya bizden sonra gelecek olan arkadaşlar daha iyisini yapmak için elinden geleni yapacak. Öğrencilerini kendi çocuklarından ayırmayan, yeri geldiğinde bezini değiştiren yeri geldiğinde saçını kesen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve personellerimize çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Ben yaptığınız işi şöyle değerlendiriyorum, kesinlikle yaptığınız fedakarlıklar maddiyatla ölçülemez. İnanıyorum bu çocuklar için yaptıklarınız hem bu dünyada hem ahirette Allah'ın izniyle karşınıza çıkacak." diye kaydetti.

Gönç, "Bugün öğrencilerimizin bir kısmını tamamen mezun ediyoruz bir kısmı ise ilkokulu bitirip ortaokula geçecek. Velilerimiz takip ederlerse önümüzdeki yıl problem yaşamadan okuluma kayıtlarını gerçekleştirmiş oluruz." dedi.

"Oğlumuz mezun olduğu için çok sevinçli ve heyecanlıyız"

Murat ve Zeynep Demirkol

Çok farklı duygular içerisinde olduğunu belirten 8'inci sınıf öğrencisi Muhammed Arda Demirkol'un babası Murat Demirkol, "Oğlumuz mezun olduğu için çok sevinçli ve heyecanlıyız. Çünkü bunlar normal çocuklardan biraz daha farklılar onun için çok farklı bir duygu." olduğunu söyleyerek yaşadığı sevinci paylaştı.

Anne Zeynep Demirkol ise "Akşemseddin İşitme Engelliler Ortaokulu öğretmenlerine, müdürüne ve tüm çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi. 

"Çok zorlanıyoruz ama Allah'a şükrederek sabrediyoruz"

Tüm öğretmenlerden memnun olduklarını kaydeden 4'üncü sınıf öğrencisi Furkan Özcan'ın annesi Sala Özcan, "Çok zorlanıyoruz ama Allah'a şükrederek sabrediyoruz. Bu Allah'ın bizlere bir hediyesi, biz de elimizden geldiği kadar onlara bakmaya çalışıyoruz." diye belirtti.

"Bunlar Allah'ın bize bir hediyesi olan özel çocuklarımız ve kıymetlilerimiz"

Döne Güler

Biri erkek biri kız 2 çocuğunun işitme engelliler okulunda okuduğunu ve bir çocuğunun mezun olduğunu diğerinin de ortaokula geçtiğini belirten anne Döne Güler, "Herkes gereken ilgiyi onlara gösterdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunlar bizim özel çocuklarımız, kıymetlilerimiz. Zorlanıyoruz ama sabrediyoruz. Bunlar Allah'ın bize bir hediyesi biz de elimizden geldiği kadar onların yanındayız. Ve onları Allah'a emanet ediyoruz." dedi.

"Rabbim herkese hayırlı evlatlar nasip etsin belki bizim için de hayırlı olan buydu"

Mecide Orhan

Mezuniyet için güzel bir törenin düzenlendiğini kaydeden 4'üncü sınıf öğrencisi Muhammed Miraç Orhan'ın annesi Mecide Orhan, "Gerçekten çok mutluyum. İnşallah diğer mezuniyetlerini görmek de nasip olur. Rabbim hepsine nice mezuniyetler nasip etsin. Gerçekten onların kıymetini bilirsek bizim için birer nimettir. Rabbim herkese hayırlı evlatlar nasip etsin belki bizim için de hayırlı olan buydu." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir