• DOLAR 34.241
  • EURO 37.163
  • ALTIN 3013.734
  • ...
SON DAKİKA
Cami cemaati için gölgelik yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis'te bir çok caminin restorasyon altında olması beraberinde bazı sıkıntıları da getiriyor. Apsal ağa cami imamı Kenan Buhan, yer ve cami sıkıntısından dolayı dışarıya taşan cemaatin güneşten etkilenmemesi için cami dışında gölgelik oluşturma ihtiyacı hissettiklerini belirterek, "İl merkezinde bulunan birçok tarihi cami restore edilmektedir. Restoresi yapılan merkezi camilerimizde, 'tarihi bulgulara rastlanıyor' denilerek yıllardır hala restoresi bitirilmedi.

Merkezde bulunan birçok caminin bu durumda olması, geri kalan camilerimizin de 50-60 kişilik kapasiteli olması nedeniyle özelikle Cuma günleri cemaat dışarıda kalmaktadır. Havaların yağışlı ve çok sıcak olduğu günlerde halkımızın daha rahat namaz kılması için camimizin önüne tentenden gölgelik yaptık" dedi.

Cami imamının yaptığı gölgeliğin çok güzel olduğunu belirten cami cemaatinden Hayrettin Çoban, "Maalesef bugün merkezde Cuma namazlarının edası için yeterli camilerimiz yoktur. Restoresi bir yılda bitmesi gereken camilerimiz yıllardır hala bitirilmedi. Bizlerde özellikle Cuma günleri dışarıda namaz kılmak zorunda kalıyoruz. Yağışlı havalarda bu ibadetimizi icra etmekten sıkıntı çekiyorduk. İmamın yağışlı ve sıcak havalardan korunmak için yaptığı bu çalışmayı beğeniyoruz" ifadelerini kullandı.

Yetkililerin camilerdeki yer sıkıntısına biran önce çözüm bulması gerektiğini belirten cami cemaatinden Nazif Şahin ise, "Bitlis'te yapılan camilerin kapasitesi çok küçüktür. Merkez camilerimiz sanki on hanelik köyde yapılan bir mescit şeklindedir. Son zamanlarda bu camilerde restorasyon adı altında ibadete kapalı durumdadır. Restorasyon esnasında 'tarihi dokular çıkıyor' denilerek yıllardır bu camilerin restoresi hala bitirilemedi. Bizler cami cemaati olarak yetkililerden biran önce bu sıkıntıların giderilmesi noktasında gayret göstermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir