• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Psikolog Taha Çakmak: Sınava girecekler biyolojik ve fiziki olarak kendilerini yıpratmasınlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

18-19 Haziran tarihlerinde üç oturumda düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) bu yıl baraj puanı uygulanmayacak.

3 milyon 243 bin 425 gibi yüksek bir başvuru yapılan sınav, 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sınavlara girecek adaylara tavsiyelerde bulunan Psikolog Muhammet Taha Çakmak, YKS sınavına sayılı günler kala öğrencilerin ilişkilerini olumsuz yönde etkileyecek etkenlerden uzaklaşması ve bilgilerine güvenmeleri, kendileri nasıl rahat hissediyorlarsa öyle davranmalarının asıl başarıyı getireceğini kaydetti.

“Bildiği ve tanımadığı bir ortama gitmek arasında oldukça bir fark var”

Psikolog Muhammet Taha Çakmak

Son süreçte öğrencilerin kendilerini rahatlatacak her türlü girişimde bulunabilmeleri gerektiğini belirten Çakmak, “Ama çok da sınav kafasından çıkmamak şartıyla, örneğin sınava girecek okullara gidip yerlerini görebilirler. Büyük ölçüde kendilerini rahatlatacaktır. Çünkü daha öncesinde yabancı oldukları bir ortama gitmekle, bildiği ve tanıdığı bir ortama gitmek arasında oldukça büyük bir fark var. Sınava girecek adaylar sınava girecekleri okullara iki, üç kere gitsinler, gezsinler, dolaşsınlar imkânı olanlar bunu mutlaka yapsınlar.” dedi.

“İlişkilerimizi olumsuz yönde etkileyecek durumlardan kaçınmalıyız”

Çakmak, “Kendilerinin bu konuda eksiğim dedikleri konuları, hiç kimseyle konuşmadan okuyup gidip öylece uyusunlar. Beyin o okumuş olduğu konuyu sabaha kadar okur. Öğrenci adayının bunu yapması halinde onlar için faydalı olacaktır. Böyle yaptıkları halde sabah kalktıklarında konuyu ezbere bildiklerini fark edecekler. Son gününe kadar çalışmayı elden bırakmasınlar. Biyolojik ve fiziki olarak kesinlikle kendilerini yıpratmasınlar. Sınav adaylarının dimdik durmaları gerekir, çalıştım çalışmadım olmaması lazım. Gururumuzdan ödün vermemek gerekiyor. İlişkilerimizi olumsuz yönde etkileyecek durumlardan kaçınmalıyız. Herhangi birisiyle tartışmaya girmekten, olumsuz yönde etkileyecek hareketlerden uzaklaşmalıyız. Kendimizi nasıl rahat hissediyorsak öyle davranmalıyız.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir