• DOLAR 32.402
  • EURO 34.609
  • ALTIN 2389.257
  • ...
Bakanlık papağanları itlaf etmeye hazırlanıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’un bazı semtlerinde bu yıl sık sık görülen papağanlar, şehre farklı bir hava katmıştı. Çoğunluğu evlerden kaçan ve doğal ortama uyum sağlayan papağanlar, ‘istilacı’ olarak görüldüğü için itilaf edilmesi gündeme geldi. Ancak duyarlı vatandaşlar, her gün sokaklarda dehşet saçan başıboş köpek sorunu için adım atılmazken papağanların itlaf edilmesine anlam veremedi.

“YETERLİ BİLİMSEL DAYANAK YOK”

Haber 3’te yer alan bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı papağanların itlaf edilmesi için Avrupa Birliği desteğinde bir program başlattı. Programın gerekçesi papağanların çevreye, tarım ürünlerine ve yerli türlere zarar vermesi olarak gösterildi. TERIAS Projesi kapsamında papağanların itlaf edilmesi için Avrupa Birliği’nden 2 milyon 86 bin Euro destek alınacağı kaydedildi.  Simurg Kuş Yuvası Derneği, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Ülkemizde yeşil papağan ve İskender papağanı üremekte, Türkiye Kuşları Listesine girdiler. Papağanların köle olarak görülüp üretilmeleri, satılmaları, çalıştırılmaları yetmez gibi, yeşil papağanlar "istilacı tür" kapsamına alındı. Üstelik bu karar için yeterli bilimsel dayanak yok. Yakalanmalarına, yuvalarından yavrularının toplanmalarına, öldürülmelerine kayıtsız kalmayın.”

İKİYÜZLÜ POLİTİKA!

Öte yandan duyarlı vatandaşlar, sokaklarda dehşet saçan başıboş köpek sorununa karşın adım atmayan yetkililerin yakın zamanda ortaya çıkmış bir ‘papağan sorunu’ için ivedilikle adım atılmasına anlam veremedi. Başıboş köpeklerin yaşattığı tahribatı hatırlatan vatandaşlar, bakanlığın ikiyüzlü politikasına tepki gösterdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir