• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Midyat Devlet Hastanesi’nde ilk kez Laparoskopik Burch ameliyatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdrar kaçırma şikâyetiyle hastanenin polikliniğine müracaat eden vatandaşla ilgili girişimde bulunan hekimlerden Uzm. Dr. Mehmet Nuri Duran yaptığı tetkiklerin ardından ameliyat için hastaya gün verdi.

Daha sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Osman Gökçe ile birlikte gerçekleştirdikleri operasyon gerçekleştirdi.

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Uzm. Dr. Mehmet Nuri Duran, “İdrar kaçırma problemi toplumda %5-33 oranında görülmektedir. Yaş ilerledikçe doğum sayısı arttıkça görülme sıklığı artmaktadır. Kadınlarda stres tipte idrar kaçırma eforla, hareketle, öksürme ya da hapşırma ile istemsiz idrar kaçırmanın olması şeklinde tanımlanır.” dedi.

Yapılan operasyona ilişkin açıklamada bulunan Uzm. Dr. Duran, idrar tutamama şikayeti olan hastalarda kapalı yöntem ile yapılan burch operasyonunla hasta öksürüp aksırdığında idrar kaçırmadığını belirtti.

“Mardin doğurganlık oranında Türkiye’de üçüncü sırada”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Dr. Mehmet Nuri Duran

Uzm. Dr. Duran, “Mardin ülkemizde doğurganlık oranı Şanlıurfa ve Şırnak'tan sonra üçüncü en yoğun il. Sezaryen dışında rektosel, sistosel, labioplasti, perineoplasti, şehirde doğum vajinoplasti, myom (ur) ameliyatları da başarılı bir şekilde yapılmaya başlandı. Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Tomruk ve hastane yönetimi imkanlar dahilinde yapılacak olan ameliyatlar için gerekli olanakları sağlamakta ve hizmet kalitesini arttırmaktadır. Böylece hastalar il merkezlerine gitmeden hastanemizde sunulan hizmetler her geçen gün artmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Osman Gökçe

Ameliyatı yapanlardan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Osman Gökçe de, “Hastalarımız başka yerlere gitmeden masrafsız bir şekilde Midyat Devlet Hastanesinde Laparoskopik Burch ameliyatını yapabilirler. İlk defa yaptık. Çok başarılı geçti. Hastamız bir gün içerisinde taburcu oldu. Uzak illere gitmeden herkes burada ameliyatını yaptırabilir.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir