• DOLAR 34.244
  • EURO 37.214
  • ALTIN 3011.436
  • ...
Mersin'de 31 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersinde Taksim Gezi Parkındaki olayları protesto etmek amacı ile sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen göstericiler Adnan Menderes Bulvarı Barış Meydanı'nda bir araya geldiler.

'Gezi Parkı' olaylarını protesto eden eylemcilerin, 'Türkçe Olimpiyatları'nın yapıldığı Yat Limanı'na yönelmesi ile polis göstericilere müdahale etti. Polisin müdahalesine karşı eylemciler polise bira şişeleri ve taşlarla karşılık verdiler ve çöp konteynırları ile de yolu trafiğe kapadılar.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yoğunlaşan olaylar nedeniyle Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz de gösterilerin yaşandığı yere gelerek burada CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile görüştü. CHP'li Atıcı, olayların nasıl bu aşamaya geldiğini anlamadığını belirtirken, saatler süren gösteriler, daha sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerine taştı.
Parktaki bankları da ateşe veren gruba polis, panzerlerden tazyikli su sıkarak müdahale etti. Olaylar nedeniyle park halindeki araçlar, iş yerleri ve reklam panoları hasar gördü. Polis müdürleri, sık sık anonslar yaparak göstericileri taş atmamaları yönünde uyardı. Göstericiler arasında bulunan bazı kişilerin sırtında Türk bayrağı, elinde alkol şişesi bulunması ise dikkat çekti.

Şehrin ara caddelerine yayılan göstericilere polis ekipleri gece saat 03.00'e kadar tazyikli su ile gaz bombası atarak müdahalede bulundu.
Mersin'de dün gece meydana gelen olaylarda 16 polis yaralanırken, 31 kişinin de gözaltına alındığı bildirdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir