• DOLAR 34.241
  • EURO 37.382
  • ALTIN 2996.292
  • ...
"Gazetecileri Birleştirme Toplantısı" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da faaliyet yürüten 12 günlük yerel gazetenin birleşme kararının ardından "Gazetecileri Birleştirme Toplantısı" yapıldı.


Grand Hasankeyf Otel'inde yapılan toplantıya Basın İlan Kurumu (BİK) Kontrol Kurulu Müdürü İbrahim Delibaş, İlan Müdürü Nail Duran, Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mehmet Gönenç ve gazeteciler katıldı.


Toplantıda konuşan Vali Arslan, bu girişimin hayırlı olmasını dileyerek, "Bu birleşme ile yazar kadrosu güçlü gazetelerin ortaya çıkmasını bekliyorum. Valilik olarak bu süreçte elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.


Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, bu birleşmede kazananın Batman olacağını söyledi.


Toplantıda söz alan Mehmet Gönenç, 12 gazetenin birleştirme sürecini anlatarak, birleşme sonucunda Batman'daki gazetelerin daha iyi yayın yapacağını söyledi.


Daha sonra söz alan BİK Kontrol Kurulu Müdürü İbrahim Delibaş, gelişen teknoloji ile birlikte gazetelerin kendi imkânlarıyla BİK olmadan ayakta kalmalarının zor olduğunu belirterek, "Bu yüzden BİK'in birleşme ve güç birliği çalışması yaptı. Birleşmenin Batman'a hayırlı olacağını ve kentin gündemini belirleyen yerel basın istiyoruz" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından kutlama pastasının kesimi ve ikram edilmesiyle toplantı sona erdi.(M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir