• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
İranlı ve Venezuelalı  kadınların gündemi: Direniş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun eşi Cicilia Flores, İran Cumhurbaşkanlığı Kadın İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Ensiye Hazali ve diğer İranlı siyasi ve sosyal aktivist kadınlarla bir araya geldi. Flores bu görüşmede İranlı kadınların faaliyetleri konusunda bilgi aldı. Bu görüşmede 'Direniş', İranlı ve Venezuelalı kadınların görüşmesinin ana gündemiydi.

Sadabad Sarayı'nda düzenlenen toplantıda İranlı kadınların yanı sıra Venezuela Devlet Başkanı Flores'in eşliğindeki Venezuelalı kadınlar da konuştu.

Flores toplantıda yaptığı açıklamada, İran'da bulunmaktan ve İranlı kadınları tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Venezuela halkının Amerikan ambargo ve yaptırımlarına karşı direnişine değindi ve direnişi kalkınmanın tek yolu olarak nitelendirdi.

“Direnişin bedeli teslimiyetten daha az”

İran Cumhurbaşkanlığı Kadın İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Hazali de bu toplantıda yaptığı açıklamada, direnişin bedelinin teslimiyet bedelinden daha az olduğuna dikkati çekerek, başta kadınlar olmak üzere Venezuela halkının direnişini takdir etti.

İranlı kadınların askeri, siyasi ve ekonomik savaş cephelerindeki direnişine işaret eden Hazali, kadınların hibrid savaşlardaki rolünün önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir