• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Başbakan`dan Bir Gezi Parkı Açıklaması Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı`ndaki olaylara ilişkin bir açıklama daha yaptı. Erdoğan`ın sözleri şöyle;

- Siyasal, sosyal ve ekonomik alanda büyük başarılar yaşadığı bir dönemde maalesef 3-5 gündür hiç arzu etmediğimiz olaylara şahit oluyoruz. Geçmişte hükümetleri tehdit etmek, hizaya getirmek, bir kaos ortamı oluşturarak demokrasi dışı müdahalelere zemin hazırlamak gibi tuzakları şu an tekrar yaşıyoruz. Sandıkta başarı sağlayamayan ana muhalefet partisinin umutsuzluk içinde bu eylemleri kışkırttığını görüyoruz.

- Protestoysa protestoyu yaptınız, legal illegal. Meseleniz sizin ağaç dikmek midir? Bize ağaç katliamı yapıyormuş diye hava atıyorlar. Bakınız bir şey söyleyeceğim. Belediye başkanlığım döneminde Kilyos Zekeriyaköy’de üniversite yapmak adına on binlerce 10 yaş grubu üzerinde ağaçlar söktüler. Ben onlarla çok büyük bir mücadele verdim. O zaman ben yanımda bu çevrecilerin hiçbirini bulamadım. Ana muhalefetin hiçbirini bulamadım. Devrin cumhurbaşkanı açılışta “Burada engellemek isteyenler şimdi nerede” diye açıklama yaptı. Cezaevinden çıktım. Davama yine devam ettim ve sonunda davayı kazandık.

- Gezi Parkı dediniz, 12 ağaç dediniz bunları yaptınız. 1780 yılında Üçüncü Selim, Topçu Kışlası’nı yapmış. Biz bu kışlayı burada yeşili de muhafaza edecek şekilde yeniden inşa etmek, şu anda mevcut AKM’yi yıkmak suretiyle, yerine de yanındaki ve arkasındaki boşluğu katacak şekilde dev bir kültür ve opera binası yapmak istiyoruz. Bir taraftan da Taksim Meydanı`nı yayalaştırıyoruz. Niye? Benim halkım istediği gibi yürüsün gezsin diye.

- Tutturmuşlar bir AVM. Bizim burada kast ettiğimiz uluslararası çapta bir AVM’yi zaten buraya yapamazsınız. Burada kesinleşmiş olarak bir AVM projesi de yok. Biz belki buraya bir şehir müzesi yapacağız. Bununla beraber farklı etkinlikleri ortaya koyabilecek bir mimari eser ortaya koyacağız. Elinizde kesinleşen bir belge var mı? Dert başka.

- Türkiye sağlıklı bir geleceğe yürüyor. 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara yükselen bir kişi başına milli gelir var. Bu gidişi istemeyenler bu tür çılgınlıkların içine giriyorlar. Kendilerine göre yakıyorlar, yıkıyorlar. Beşiktaş’ta Taksim meydanında, buraların kilit taşlarını sökerek, esnafın camlarını kırıyorlar. Bu mu demokrasi?

- Tayyip Erdoğan diktatörmüş. Yani bu millete hizmetkar olan insana diktatör yakıştırmasını yapıyorlar, buna ben diyecek bir şey bulamıyorum. Benim 81 vilayette 76 milyon vatandaşıma başka hizmet etmekten başka bugüne kadar hiçbir derdim olmamıştır.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir