• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
9'uncu Bursa Bilim Festivali Science Expo ödül töreniyle sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

THY isim sponsorluğunda, BEBKA desteği ile Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, BTSO, GUHEM, İŞKUR ve BİKO işbirliği ile hayata geçirilen festival, bu yıl TÜYAP Fuar Merkezi ile GUHEM ve BTM bahçesinde Bursalılara bilimle dolu 4 gün yaşattı. 9. Science Expo, son gününde de yağmura rağmen ziyaretçiler geldiler. Science Expo kapsamında düzenlenen Zekâ Oyunları, Meslekler Yarışıyor ve Tasarla-Yap-Uçur yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de festival kapanışında düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ülkemizin muhakkak surette uzay ve havacılıkla alaka çok önemli hedefleri var ama Bursa özelinde biz bunun altını doldurmak, daha güzel şeylere imza atmak için çok heyecanlıyız, gayretliyiz. Bunun teminatı da 9. Science Expo’dur, GUHEM’dir, Bilim Teknoloji Merkezi’dir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Ödül töreninde konuşan BEBKA Genel Sekreteri Doç.Dr. Muhammed Zeki Durak da 2015 yılından itibaren böylesi önemli bir etkinliğin parçası olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BEBKA Genel Sekreteri Doç.Dr. Muhammed Zeki Durak verdi.

Öte yandan Science Expo, bu yıl ‘Uzay ve Havacılık’ temasıyla yaklaşık 250 bin ziyaretçiyi ağırladığı belirtildi. (İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir