• DOLAR 32.657
  • EURO 35.17
  • ALTIN 2442.891
  • ...
HAMAS Dış İlişkiler Sorumlusu Hamdan planlı çalışmanın önemine değindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul'da, Beytülmakdis Öncüleri Derneği'nin düzenlediği 1'inci Öncüler Forumu programında Filistin meselesi hakkında yapılması gerekenler konuşuldu.

Üsküdar Valide Sultan Gemisinde gerçekleşen programın kapanış programını gerçekleştiren HAMAS Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, HAMAS'ın kurulmadan önce 5 yıllık stratejisinin belli olduğunu ve bu strateji çerçevesinde 1'inci İntifada Hareketi'nin başladığına vurgu yaptı.

Hamdan ayrıca Filistin halkına sadece insani yardım değil; basın, sanat, hukuk, iktisat ve cihadi olmak üzere birçok farklı yönden destek vermek gerektiğini dile getirdi.

"Sloganik söylemden çıkarak gerçek vakayı tespit edecek bir çalışma merhalesine geçmeliyiz"

Bölgede temel, esas bir ülke olsun diye israilin bölgedeki hâkimiyetini sağlamak için şu an özellikle Türkiye'nin önemli hedef ülkelerin başında geldiğine dikkati çeken Hamdan, "İşte böylesi bir amacın gerçekleşmesi için iki taraftan birinin hezimet yaşaması gerekiyor. Yani ya sen ya ben olacak. Bütün bunları dikkate aldığımız şu anda Türkiye'nin karşılaşmış olduğu sorunlar; Amerika ile olan problemleri, bölgesel lobi baskılarının hepsini anlayabiliyoruz. Bunun bize bir şey öğretmesi gerekiyor; bizim duygusal veya sloganik söylemden çıkarak gerçek vakayı tespit edecek bir çalışma merhalesine geçmemiz gerekiyor. Düşmanı çok net tarif etmek gerekiyor; düşmanımız siyonist varlıktır. Planlı, projeli ve stratejik bir çalışma planına ihtiyacımız var. Mücadelenin bütün alanlarına yayılan etkin bir çalışmaya sadece bir alanda değil bütün alanlarda ihtiyacımız var. Bütün alanlarda enerjimizi birleştirerek birlikte hareket etme zaruretimiz vardır. Maraton gibi, maraton koşusunda oturup dinleme yoktur sürekli temponuzu düşürmeden hareket etmeniz gerekiyor. Düşmanı da sürekli hedefe koyarak maraton koşucusu gibi hareket etmek gerekiyor. " dedi.

"Biz davamızı adım adım bir şekilde bir sonuca ulaştırmak istiyoruz"

Siyonistleri takip ederek bölgede yapmak istediklerini çok net bir şekilde anlamak gerektiğini belirten Hamdan, "Burada birçok kurum, dernek, camia Filistin için çalışıyor ama yapmamız gereken şey bütün bu enerjiyi doğru bir şekilde yönlendirecek ortak bir akla, stratejiye, plana ihtiyacımız var. Bir yönetimi olan, projeleri çizen ve sorumluluğu paylaşan bir yönetim mekanizmasının oluşması gerekir. Bu sağlıklı çalışmanın yürüyebilmesi için sağlıklı bir planlamaya ihtiyacımız var. Orta ve uzun vadeli planlama yapmamız gerekir. Mesela bizler HAMAS Hareketi olarak 1983 yılında kurulmadan önce 5 yıllık bir planlama yapmıştık. 5 yıl içerisinde yakın planlama yaptıktan sonra kuruluş aşamasına geçtik. O planlamanın bir sonucu olarak 1987 senesinde bir intifada hareketi başladı bu çalışmanın arka planının bir sonucudur. 1990 yılında ise 10 yıllık yeni bir planlama yaptık. 2000 yılından 2020 yılına kadar hedef stratejimiz düşmana karşı mücadele edebilecek bütün güç noktalarını arttırmak, gücümüzü düşmana karşı daha fazla mücadele edecek noktaya taşımaktı. Uzun yılların stratejisinin sonucu geçen yıl görüldü; Kudüs Kılıcı zaferiyle 20 yıllık planlamanın neticesi olarak işgalciye nasıl bir hezimet tattırdığımızı gördünüz. O stratejik planı çizen liderlerimizin çoğu geçen yıl yaşanan sonucu göremeden şehit oldular.  Bizler planlama ve proje yaptığımız zaman kendimiz için yaptığımız zaman kendimiz için yapmıyoruz bunu ümmetimiz ve davamız için uzun vadeli yapıyoruz. Bizler uzun bir soluk ile çalışmak mecburiyetindeyiz. Böyle uzun bir mesele kısa bir çalışma ile netice alınabilecek bir mesele değildir. Biz davamızı bir kerede oldubitti değil adım adım bir şekilde bir sonuca ulaştırmak istiyoruz. Böyle plan yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Bütün Türkiye halkının tüm alanlarda bizimle beraber saf tutmasını istiyoruz"

İnsani yardım faaliyetleri kadar basın desteğine de ihtiyaç duyduklarını belirten Hamdan, "Çok etkin bir alan olan sinema ve tiyatro alanında da çok büyük bir eksiğimiz var. Davanın daha etkili yürütülebilmesi için bu alanlara destek verilmesi gerekir. Hukuki ve kanuni alanda uzmanlara ihtiyacımız var. Toplumun orada güçlü kalabilmesi için direnişine destek verecek iktisadi ve sosyal girişimlere de ihtiyaç var. Davamız ve direniş büyük dolayısıyla bütün Türkiye halkının tüm alanlarda bizimle beraber saf tutmasını istiyoruz. Bütün bu çalışmalardan en önemli istifade eden alan cihad kısmı olacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir