• DOLAR 34.293
  • EURO 37.202
  • ALTIN 2979.99
  • ...
Hür Dava Partisi Birecik İlçe Teşkilatı Dualarla Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi Birecik İlçe Teşkilatı dualarla açıldı. Saat: 11.00 civarında başlayan açılışta HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve Birecik İlçe Başkanı Halil Barlak birer konuşma yaptı.


Konuşmasında Türkiye`deki 90 yıllık politikalara değinen Yavuz, birilerinin 90 yıldan beri memleketin kıblesini Kâbe`den Paris`e, Londra`ya, Washinton`a çevirmesinden bu yana halkın rahat yüzü görmediğini, Müslüman halka bir deli gömleğinin giydirilmeye çalışıldığını ama halkın bu gömleği sevmediğini vurgulayarak, "Biz bu gömleği çıkarıp Allah ve Resulünün gömleğini giyeceğiz" dedi.


Toplumdaki güvensizliğin ve huzursuzluğun sebebinin İsviçre`den, Fransa`dan alınan Liberalist ve Kapitalist kanunlar olduğunu ifade eden Yavuz, "Biz diyoruz ki bizim başımıza bela olan bu kanunlardır, bu kanunlardan bize bir fayda olmaz. Türkiye`nin ve İslam coğrafyasının sorunları Washinton`da, Tel-Aviv`de, Paris`te, Londra`da çözülmez, sorunlarımız İstanbul`da çözülür, Diyarbakır`da çözülür, Mekke`de çözülür, Bağdat`ta çözülür, Şam`da çözülür işte bunun için Hür Dava Partisi diyoruz" dedi.


Hükümetin dış politikasına da değinen Yavuz, komşu ülkelerdeki özellikle Suriye`de savaştan dolayı binlerce masum insanın öldüğünü, Afganistan`da Amerikan askerlerinin Kur`an-ı Kerim`i yırtıp tuvalete attığını hatırlatarak, Amerika`nın Suriye`ye müdahalesini kabul etmediklerini vurguladı. Yavuz konuşmasının devamında, "Mazlumları kurtaracak olan bizatihi İslam ülkeleridir. Amerika, İsrail, Fransa ya da diğer emperyalist güçler asla Suriye`deki savaşın bitmesini istemezler onlar için ölen her Müslüman onlara bir kardır" dedi.


Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın da yaptığı konuşmasında, partilerinin Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Zazasıyla bir Türkiye partisi olduğunu belirterek, "HÜDAPAR olarak yapamadığımız şeyleri söylemekten, tutamayacağımız sözleri vermekten, yapamayacağımız vaatlerde bulunmaktan Allah`a sığınıyoruz" dedi.


Açılış yapılan duanın ardından gelen misafirlere yapılan ikramlarla sona erdi. (Osman Gülebak - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir