• DOLAR 34.224
  • EURO 37.214
  • ALTIN 2947.241
  • ...
Anna, İslamiyet`i seçti Meryem oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Eyüp Karma, Antalya`da özel bir turizm firmasında çalışırken tanıştığı Anna ile ailesi ile görüşerek evlenmeye karar verdiğini, Anna`nın Müslüman olması ve Meryem ismini almasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

İlçe Müftüsü Ali Yazıcı, ihtida töreninde yaptığı konuşmada "Barış anlamına gelen İslam semavi dinlerin ortak adıdır. İslamiyet`te sadece Peygamber Efendimiz`e ve Kur`an-ı Kerim`e inanmak yeterli değildir. Aynı zamanda bütün peygamberlere ve semavi dinlere inanma mecburiyeti vardır. Bu bizim inancımızda imanın hükümleri arasında yer alır, dolayısıyla İslam`la şereflenen bu hanımefendi aslında kendi fıtratını yani yaratılışının gereğini yerine getirmiştir. Cenabı Mevlam bu hanımefendinin geçmiş günahlarını bağışlamıştır. Şu an o günahsız ve tertemizdir. Elverir ki bundan sonra İslami hayatına kir bulaştırmasın." dedi.

Meryem Tauna Karma adını alan Rus gelin ise "Kendi isteğimle evlendim yine kendi isteğimle Müslüman olmak istedim. Eyüp`ü çok seviyorum. Hem mutluluğu hem de şaşkınlığı bir arada yaşıyorum. Müslüman olduğum için çok mutluyum." diye konuştu.

İlçe Müftülüğü`nde Karma ailesinin de hazır bulunduğu ihtida töreninde Rus geline Müftü Ali Yazıcı ihtida belgesini vererek Kur`an-ı Kerim hediye etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir