• DOLAR 34.21
  • EURO 37.237
  • ALTIN 2945.548
  • ...
Taksim olayları Tarsus'ta protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto etmek için İstanbul'da devam eden eylemlere destek amacıyla bazı STK'lar ve siyasi partiler tarafından Tarsus da protesto eylemi gerçekleştirildi.

Tarsus'ta bu gün öğle saatlerinden itibaren ardı ardına eylemler yapıldı.
İlk eyleme Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde birçok sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi partilerin destek verdi.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, CHP İlçe Başkanı Ali İlk, parti yöneticiler ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerini katıldı.

Burada katılımcılar adına yapılan basın açıklamasında, "Günlerdir gece gündüz, ağaç katliamına dur demek için nöbet tutan onurlu halkın yanında bulunamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bilinsin ki gönlümüz ve kalbimiz polis işkencesine direnen yürekli ve cesur insanlarla beraberdir. Taksimde insanların AKP'nin polisince atılan biber gazına maruz kalmalarını şiddetle kınıyoruz" denildi.

Sık sık sloganların atıldığı ve birçok pankartın açıldığı eylemde hükümet istifaya davet edildi. Eylemciler olaysız şekilde dağıldılar.

Ardından saat 17.00 sıralarında ikindi saatlerinde yine bazı parti ve sivil toplum kuruluşun destek verdiği ve Yarenlik Alanı etrafında yürüyüş ile başlayan protesto gösterisi, Çeşme önünde oturma eylemi ile devam etti.

Akşam saatlerinde ise bu kez Eğitim-Sen öncülüğünde bir tepki eylemi daha gerçekleştirildi. Hükümet aleyhinde sloganların atıldığı basın açıklamasında grev çağrısı yapıldı. Açıklamadan sonra kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir