• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
İtalya'da Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu helikopter kayboldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalyan medyaya göre Lucca kentine bağlı Capannori Tassignano Havaalanı'ndan havalanan Agusta Koala "AW119" tipi bir helikopterin radardan kayboldu.

Olayın ardından helikoptere ulaşmak için arama çalışmaları başlatıldı.

Helikopterde 4'ü Türkiye vatandaşı 2'si Lübnanlı, biri pilot olmak üzere 7 kişinin bulunduğu ifade edildi.

Eczacıbaşı Holding konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 4 Türkiye vatandaşının, çalışanların olduğunu duyurdu.

Eczacıbaşı Holding'ten yapılan açıklamada, "Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya'da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca'dan Treviso'ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir." denildi.

Açıklamada, "İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya'da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya'daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya'daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Dışişlerinden açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç de İtalya’da yaşanan olay hakkında açıklama yaptı. Bilgiç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İtalya’nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir. İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir.

Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir.

Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata biran önce sağ salim ulaşılmasıdır. Kamuoyumuz gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir