• DOLAR 34.645
  • EURO 36.471
  • ALTIN 2924.825
  • ...
Şimşek: Kişiyi intihara sürükleyen sebep manevi boşluk ve teknoloji bağımlılığıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son yıllarda giderek artan internet bağımlılığının insanları yalnızlaştırdığını, kişiyi manevi bir boşluğa sürüklediğini belirten Şimşek, bu durumun intihar vakalarını tetiklediğini ifade etti.

Teknoloji, maneviyatsızlıktır, ibadetsizliktir, Allah’tan uzaklaşma, gayri İslami bir hayatın içinde bocalayan insanların, en ufak bir sorun karşısında ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini vurgulayan Şimşek, bunun olumsuz sonuçlar doğurduğunu kaydetti.

Özellikle gençlerin manevi yönden donatılıp onlara İslami bir ahlakın verilmesi gerektiğine işaret eden Şimşek, bunun yapılmaması halinde kişinin sadece kendisine değil topluma da büyük zararlar verebileceği uyarısında bulundu.

Gençleri kötü düşünce ve alışkanlıklardan korumak, onları Allah’a yaklaştıracak programlarla donatmak gerektiğini ifade eden Şimşek, bunda herkese büyük sorumlulukların düştüğünü söyledi.

“Sosyal medya insanları a-sosyal yapan, yalnızlaştıran tipler yetiştirmeye başladı”

Şimşek, “Son zamanlarda genç nesil içerisinde şu veya bu sebeple intihar olaylarının arttığına şahitlik ediyoruz. Bizler Alimler ve Medreseler Birliği olarak bu konuyu önemsiyor ve bu konuyla ilgili herkesin mutlaka üzerlerine düşeni yapması gerektiğine inanıyoruz. Maalesef sosyal medya bütünüyle insanları a-sosyal yapan, bütünüyle yalnızlaştıran tipler yetiştirmeye başladı. Artık insanlar birbirleriyle münasebetlerini kestiler. Dolayısıyla internet bağımlılığı, insanların birbirinden uzaklaşmasına, ayrı kalmasına, birbirinden yardım almasının önüne geçmiştir.” dedi.

“Gençlik manevi bir boşluğa düşmüş durumda”

Son zamanlarda özellikle gençlerin internete çok fazla bağımlı olmasından ötürü sosyal ilişkilerinin kalmadığına vurgu yapan Şimşek, şöyle devam etti:

“Bu durum intihara sürükleyen belki de en önemli sebeplerden birisidir. Çünkü insan yalnız kalmıştır. Yalnız kalınca da dünyadaki bu kadar musibetlerle tek başına baş etmesi mümkün değil ve neticede işin kolayına kaçarak intiharı tercih ediyor. İntiharın en önemli bir diğer sebebi de manevi boşluktur. Gençliğin maneviyattan gün geçtikçe uzaklaşmış olması yalnız kalmasına ve bütünüyle manevi bir boşluğa düşürmüştür. Bu manevi boşluk insanı ayakta tutamıyor.

Dolayısıyla insan en ufak bir sorunla karşılaştığı zaman dayanacak manevi bir güç bulamıyor. A-sosyal olduğu için etrafındaki insanlardan da kopmuştur. Tabiri caizse hem Allah’ın yardımından uzak kalmış hem de ailesinden, akrabasından, eş ve dostundan mahrum kalmış, yalnız kalmıştır. Bu şekilde yalnız kalan bir insanın sorunlarıyla baş etmesi yetmiyor ve dolayısıyla intihara teşebbüs ediyor.”

Molla Beşir Şimşek

“Boşluğu maneviyatla, ibadetle doldurmak gerekir”

Manevi boşluğun sebebinin teknoloji olduğuna vurgu yapan Şimşek, “Dolayısıyla bu insanlarımızı bu musibetten koruyabilmemiz için her şeyden önce bu boşluğu maneviyatla, imanla, ibadetle doldurmamız lazım. İnsanın Allah’a dayanması lazım. İnsan Allah’tan korktuğu zaman canına kıymaz. Ama eğer bu kadar maneviyatsızlık içinde bocalıyorsa ona bu desteği kim verecektir? Onu kim rahatlatacak, hayata bağlayacaktır? Bütün bunları temin eden maneviyattır. Manevi bir boşluk var. Bunun sebebi teknolojidir, maneviyatsızlıktır, ibadetsizliktir, Allah’tan uzaklaşmadır, gayri İslami bir hayatın içinde bocalamadır.” ifadelerini kullandı.

“Maneviyatı güçlü kaç genç böyle bir işe tevessül etmiştir?”

Gençlere İslami bir ahlakın verilmesi gerektiğine işaret eden Şimşek, “Onları hayata bağlayacak bir imanı temin etmemiz lazım. İbadetle onları ayakta tutmamız lazım. Onları Allah’la bağlamamız lazım. Bunun yolu ibadettir, imandır, İslam’dır, maneviyattır; camidir, Kur’an’dır, okumaktır. Siz bunları topluma vermediğiniz müddetçe kişi hem kendine hem de etrafına zarar verir. Sadece intihar değil. Farklı yollarla gerek kendine gerekse de topluma zarar veren insanların kahır ekseriyeti bu tip insanlar değil midir? Maneviyatı güçlü kaç genç böyle bir işe tevessül etmiştir?” diye konuştu.

“Topluma hizmet etmeyen herkes gençlerin bu hale düşmesinden mesuldür”

Gençleri, nesli Allah’a yaklaştıracak programların yapılması gerektiğinin altını çizen Şimşek, şu tavsiyelerde bulundu:

“Devlet, İslami camialar bunu yapması lazım. Ulema bu bilinci oluşturması lazım. Hatta yeni neslimize intihar etmenin cezası hususundaki bilinci de kazandırmamız lazım. Bundan hepimiz mesulüz. Topluma bu manada hizmet etmeyen herkes gençlerin bu hale düşmesinden mesuldür. Sadece intihar değil, madde bağımlıların hali çok daha berbattır. Her türlü hırsızlık, yolsuzluklar içerisinde dünyası da ahireti de berbat olan gençliğin hali çok daha berbattır. Dünya ve ahiret saadetimizi temin etmek için Rabbimize dönmemiz lazım. O zaman bütün bu musibetlerimiz kalkar inşallah.”

(İLKHA)


Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir