• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"Babamın parmağını keserek hatıra diye aldılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da (Amed) kaybedilenlerin akıbetleri için her hafta düzenlenen eylemde, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde gözaltında katledilen Edip Tanrıverdi'nin kızı Keziban Tanrıverdi, babası katledildiğinde kendisinin henüz doğmadığını belirterek, “Gözaltında babamın parmağını keserek hatıra olarak aldılar” dedi.

 

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, her hafta Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlendiği oturma eylemine 225. haftasında devam etti. Eylemde, bu hafta Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1994'te askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra katledilen Edip Tanrıverdi'nin akıbeti soruldu.

 

Eylemde 20 Mart 1994 tarihinde Lice'de gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve katledin Edip Tanrıverdi'nin hikayesi anlatıldı. Hikayeyi, Tanrıverdi'nin annesi Hanife Tanrıverdi Kürtçe anlattı. Tanrıverdi, oğlunun 16 yaşındayken askerler tarafından haksız bir şekilde gözaltına alındığını ve işkence ile katledildiğini belirtti. Tanrıverdi, yapılanların insanlık dışı olduğunu kaydederek, sorumluların yargılanmasını istedi.

 

Tanrıverdi'nin kızı Keziban Tanrıverdi ise, babası katledildiğinde kendisinin henüz doğmadığını ifade etti. Tanrıverdi, " Yaptıkları işkencelerde Ferman Cingöz'ün kulaklarını, babamın da parmağını keserek hatıra olarak aldılar" dedi. Yapılan konuşmaların ardından tüm kayıplar için gerçekleştirilen 5 dakikalılık oturma eyleminin ardından sona erdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir