• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Hangisi daha kirli?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Lise öğrencesinin Aziz Kur’an’a tekme atması kamuoyunda infiale neden oldu.

Gözaltına alınan genç daha sonra serbest bırakıldı. Sonrasında Kur’an’a tekme atma saygısızlığında bulunan genç özür dileyen bir video yayınladı.

Delikanlının dediğine inanırsınız ya da inanmazsınız ama açıklama şu

“Selamünaleyküm Müslüman kardeşlerim. Sosyal medyada yayınlanan Kur-an'ımıza hakaret olan görüntünün futbol hevesim olmasıyla arkadaşımın bana bir anda atmasından dolayı refleksi olarak yemin ederim ki istek dışı Kur-an'ı Kerim olduğunu bilmeyerekten vurdum. Yaptığımdan aşırı pişman ve üzgünüm. Herkesten özür dilerim"

Evet Kur’an’a saygısızlık yapan kişi savunma içine girmeden “Yanlış yaptım, o kitabın Kur’an olduğunu bilmiyordum” dedi.

Delikanlı kendini absürt bir şekilde savunmazken yazar ve şiir seslendirici Senai Demirci sosyal medya hesabında oldukça tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

Demirci “Çocuk ‘Kur’ân’a tekme atmıyor; tekme attığını sandığı şey ‘Mushaf’ yani Kur’ân’ın yazılı olduğu kâğıtlardır. ‘Kur’ân’ bir ‘şey’ değil bir ‘olay’dır; yani akleden kalbin Mushaf’ta yazılı olan mesajlarla canlı diyaloğudur. Bu diyaloğun akışını tekmeleyen biziz; başkası değil.”

İfadeleri ile tepkilere neden oldu.

Sonraki paylaşımlarında saldırıya arka çıkmadığını ifade etse de Demirci’nin Kur’an’ın tekmelenmesine tepki gösterenleri hakaret eden bir diğer twitle eleştirmesi ayrı bir küstahlık oldu.

Demirci kendisini eleştirenleri “Az anlayan ve çok inanan bu garip güruh” olarak tanımladı ve oltaya gelmekle suçladı.

İşte o twit

Ortada bir olta var mı elbette bilemeyiz.

Ama Müslümanların Kur’an’ın tekmelenmesi meselesinde bile sessiz olmamız isteniyorsa Senai Efendi kusura bakmasın!

Bu ümmet Kur’an’ın hem manasına hem de cismine(onun deyimi ile kağıdına) saygı göstermekten vazgeçmeyecektir.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir