• DOLAR 34.284
  • EURO 37.534
  • ALTIN 2929.303
  • ...
CHP Kadıköy Mitingini İptal Etti (yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı`nda yaptığı açıklamada, Kadıköy`de bugün yapacakları mitingi iptal ettiklerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy`de saat 16.00`de yapacakları Özgürlük ve Demokrasi Mitingi`ni iptal ettiklerini bildirdi.

Ankara`dan THY`nin tarifeli seferiyle İstanbul`a gelen Kılıçdaroğlu`nu, Atatürk Havalimanı`nda CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ile Gökhan Günaydın`ın yanı sıra bazı milletvekilleri ile partililer karşıladı.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı VIP Salonu`nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadıköy Mitingi`nin bir ay önce alınan kararla planlandığını hatırlatarak, ``Ama Türkiye`de önemli gelişmeler var, önemli değişimler var. İstanbul`da, İstanbul kaynaklı, bütün Türkiye`ye etap etap yayılan bir halk direnişi var, halk hareketi var. Arkadaşlarımızla değerlendirdik. Saat 16.00`da yapacağımız mitingi iptal ettik. Arkadaşlarımız ve bütün milletvekillerimiz Taksim`de olacaklar`` diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ``Birisinin burnu kanarsa sorumlusu CHP olacaktır`` şeklindeki sözlerini şöyle değerlendirdi:

``Sayın Başbakan `Birisinin burnu kanarsa sorumlusu CHP olacaktır` demiştir. Neye dayanarak bunu söylüyor? Polisine güvenerek mi söylüyor? TOMA`lara güvenerek mi bunu söylüyor? Devletin görevi yurttaşın güvenliğini sağlamaktır. Devletin görevi, eylem yapan yurttaşın hakkını korumaktır.``
Başbakan çağrı yapmıştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TİM Genel Kurulu`nda yaptığı açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`na çağrıda bulunmuş ``CHP Genel Başkanı`na sesleniyorum Bugün Kadıköy`de miting yapacakmış, yapsın hakkıdır sorun değil. O mitingde eğer tahrik ifadeleri kullanacak olursan unutma ki bu millet size hiçbir zaman affetmeyecektir. Olay miting yapmaksa ben kalkarım onun yüz bin topladığı yerde ben 1 milyon insan toplarım.`` demişti.

Kılıçdaroğlu, İstanbulluların kentine, ağacına ve doğasına sahip çıktığını belirterek, ``Ama bütün bunları talan eden bir diktatör var. O diktatörün adı; Recep Tayyip Erdoğan`dır. Herkes bunu çok iyi bilsin`` diye konuştu.

Başbakan Erdoğan`ın Türkiye`nin başını belaya soktuğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
``Dün gece kendisini tekrar uyardım. `Gezi Parkı`yla ilgili olarak, yargı karar verdi. Karara uyacağını açıkla.` Birinci koşul buydu. `Polislerini geri çek.` İkinci koşul bu. `Halk bırak eylem yapsın, enerjisini boşaltsın.` Üçüncü koşul da bu. Hala CHP`yi suçlayarak kendisini kurtaracağını sanıyor. Sen bu ülkenin başına bela oldun Recep Tayyip Erdoğan. Bu ülkenin başına bela oldun. Bu milletin yakasından düşme zamanı geldi artık.``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı istifaya davet eden Kılıçdaroğlu, ``Adam gibi adamsan, demokrasiden nasibini aldıysan istifa et. Demokrasilerde istifa edilir. Ağacına sahip çıkanın üzerine biber gazıyla mı gidilir? Polisle mi gidilir, panzerle mi gidilir? Recep Tayyip Erdoğan`ın bu milletin yakasından düşmesi lazım. Söyleyeceğim bu`` değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir