• DOLAR 34.292
  • EURO 37.522
  • ALTIN 2927.227
  • ...
İslami tebliğ alkolü bıraktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır’da yaşayan Orhan Çakmak, 7 yıllık alkol kullanımını terk etmesine İslami tebliğ ve davetin etkili olduğunu belirtti. Anne ve babaların çocuklarının İslami terbiyesi ile ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Orhan, devlet yetkililerinin alkol kullanımı ve satışının kısıtlanması için daha ciddi ve caydırıcı adımlar atması gerektiğini söyledi.
 
Çevrenin etkisiyle içki içmeye başladığını belirten Çakmak, “Küçük yaşlarımda içki kullanımına başladığımda devletin herhangi bir engeli ve yasaklaması yoktu. İçkiye başladığım zaman günümüzde olduğu kadar dizilerin etkisi yoktu ama televizyonun da etkisi oluyordu. Alkolik değildim ama içki kullanımım 2002’ye kadar sürdü” dedi.
 
‘Alkol ve uyuşturucu gıda gibi satılıyor’
Alkol ve uyuşturucunun bedenin ihtiyaç duyduğu bir şey olmadığını ama ihtiyaç duyulan bir gıda gibi satıldığını ve kullanıldığını ifade eden Çakmak, “Alkol ve uyuşturucu ihtiyaçmış gibi satılıyor,  sokak başlarında, çocukların elleriyle satılır hale geldi. Hatta aramadan bile bulabilinir bir vaziyette, yolda yürürken çocuklar ‘Abi hap var esrar var’ sözleriyle önünüzü kesebiliyor. Bu durumun acil bir şekilde önüne geçilmesi lazım” şeklinde konuştu.
 
İslami tebliğ ve davet yetersiz’
Alkolü terk etmesinde en etkili olan unsurun İslami tebliğ ve davet olduğunu vurgulayan Çakmak, “İslami cemaatlere mensup büyüklerimin ve  esnaf kardeşlerimin ‘İçmeyin, bırakın bu illeti, ömrünüze yazık olur, ahretinize yazık olur, Allah’tan korkun!’ gibi sözleri ve tavsiyeleri ile ben bu illetten kurtuldum. Benim bu illetten kurtulmamı sağlayan insanlar sokak sokak, kapı kapı, dolaşır İslami tebliğ ve davette bulundular. Şimdi ilmi olanlar bu tebliğ ve davet hareketini umursamıyorlar” diye konuştu.
 
‘Anne ve babalar çocuklarının ibadet hayatını önemsesin’
Son olarak da, anne ve babaların, çocuklarının İslami terbiye ve ahlakını hassasiyetle koruması gerektiğini ifadelerine ekleyen Çakmak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Şimdiki çoğu anne ve babalar, çocuklarının sadece dünyevi ihtiyaçlarıyla ilgileniyor, uhrevi ihtiyaçları ve İslami terbiyesi ile ilgilenmiyorlar. Devlet mercileri, içki kullanımı, satışı ve satışların kısıtlanması hakkında yeni yeni adımlar atmaya başladı. Alkolün aleni ortamlar olan benzin istasyonları, marketler gibi yerlerden kaldırılması lazım, ulaşılması güç zorlaştırılmalıdır.”  (Sedat Aslan/ Mehmet Furkan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir