• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Şırnak-Eruh Karayolu tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak-Eruh karayolu adeta kazalara davetiye çıkartıyor. Yıllardır yapılması beklenen ve halen tamamlanmayan Şırnak-Eruh arası karayolu yağışların da etkisiyle çekilmez hale geldi. Büyük tehlike arz eden çukurlar ve göçükler vatandaşları korkutuyor.

 

40 yıl önceki yol daha iyi idi

Eruh’tan Şırnak yönüne gelen vatandaşlardan Şemdin Barış, “Bir arkadaşımızın taziyesinde bulunmak üzere Eruh’a gittik. Eruh’tan geliyoruz. Bu yolun haline bir bakın. Ben 40 yıl önce de bu yolda yolculuk ettim. Bu yol o zamanlar şimdiki halinden çok daha iyiydi. Teknoloji çağında yaşadığımız bu günlerde bir vatandaş olarak yolun bu hali içimi acıtıyor. Adeta o günden bu güne kadar bu yol kaderine terk edilmiş bir vaziyette. Geçen yıllarda bu yolda iş makineleri çalışıyordu. Eruh’tan gelirken yolda 2 adet iş makinesine rastladık. Sanki bu yol gibi onlar da kendi kaderlerine terk edilmiş gibiler. Bu yol çukur ve uçurumlarla dolu. Yağışlar sonrası çökmeler oluşmuş. Çukur ve uçurum dolu bu yolda doğru dürüst ne bir işaret levhası ne de bir bariyer mevcut değil. Oysa yol göçük ve çukur dolu” ifadelerini kullandı.

 

Yetkililere ve yol firmalarına çağrı

Yol diye bir şey kalmadığını belirten Barış, "Yol 40 Km olmasına rağmen iki saatte bitirebiliyorum. Oysa batıda bu 40 Km.yi yarım saatte geçebiliyoruz. Bu yol çekilmiyor. Yetkililerin daha herhangi bir kaza olmadan bu yolları onarması veya yapılması için girişimlerde bulunması gerekir. Yol yapım firmalarına da sesleniyorum. Bu yolları yaparken elinizi vicdanınıza bırakarak yapın. Hakkını vererek yapın. Bu yollar yapılırken lütfen kontrolleri sağlam yapılsın” şeklinde konuştu.

 

Geçen sene Şırnak-Eruh Karayolunda çalışmalar sürerken, iki adet iş makinesinin yakılmasından sonra çalışmaların yarım bırakıldığı iddia edildi. (Mustafa Erkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir