• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Eski Almanya Şansölyesi Merkel Rusya'nın saldırıları için ne dedi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralık ayında 16 yıllık görevini bırakan eski Almanya Şansölyesi Merkel, o günden sonra ilk kez kamuoyunun önünde açıklamalarda bulundu. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını kınayan Merkel, "Uluslararası hukuku ihlal eden vahşi bir saldırıdır" diye  tarif etti.

Merkel, Rusya-Ukrayna savaşını engellemek için bir güvenlik mimarisi oluşturmada başarılı olunamadığının da altını çizdi.

Merkel, "Berliner Ensemble" salonunda gazeteci Alexander Osang’ın sorularını yanıtladı ve 8 Aralık 2021'de görevini Olaf Scholz’a devrettikten sonra ilk kez kamuoyu önünde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Vahşi bir saldırıdır!”

Merkel, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşı kınayarak, "24 Şubat’ta Ukrayna’ya yapılan bu saldırının haklı çıkarılacak bir tarafı yok. Bu, hiçbir mazereti olmayan uluslararası hukuku ihlal eden vahşi bir saldırıdır" ifadesini kullandı.

Putin ile 2007 yılında Soçi’de gerçekleştirdiği buluşmayı anlatan Merkel, Putin’in kendisi için Sovyetler Birliği’nin çöküşünün 20. yüzyılda meydana gelen en kötü şey olduğunu söylediğini aktardı. Merkel, "Ben de ona bunun benim hayatımın şanslı bir durumu olduğunu söyledim. Böylelikle özgürlüğe ulaştım, bana zevk ve sevinç veren şeyleri yapabildim. Orada bu konuda büyük bir görüş ayrılığı olduğu açıktı. Bu görüş ayrılığı daha da gelişti. O yıllarda soğuk savaşın gerçekten sonlandırılması başarılmadı" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir