• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Başıboş köpek sorununa çözüm bulunacak mı? Kızılcahamam kampında ne konuşuldu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir AK Parti kurmayı, Konya Büyükşehir Belediyesinin barınaktan hayvan sahiplenenlere 250 TL mama parası ödemesi örneğini verdi. Başka bir kurmay da Ankara’nın Mamak Belediyesinin aylık 500 TL mama parası verdiğini ifade etti. bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bunlar güzel örnekler. İstanbul Beykoz İlçe Belediyesinin barınaklarını yerinde inceledim. Köpekleri sahiplenenlere teşvik veriyorlar. Takdir ettim. Barınaktaki bütün hayvanları sahiplenmek önemli” dedi.

Toplantıda barınaklardaki hayvanların sahiplendirilmesi konusunda diğer belediyelerin de benzer uygulamaları hayata geçirmesi gerektiği üzerinde duruldu. Bunların yanı sıra, son zamanlarda sosyal medyada yayılan sokak hayvanlarının saldırılarıyla ilgili de değerlendirmeler yapıldı.

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı, barınak açmak isteyen belediyelere destek veriyor. Proje maliyetinin yüzde 40’ı oranında bakanlıktan hibe desteği sağlanırken belediyelere arazi de tahsis edilebiliyor.

Erdoğan, barınak yapılması konusunda belediye başkanlarına “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil barınaklardır. Belediye başkanlarına sesleniyorum: Sahipsiz hayvanlar için tedbir alın, güvenli barınaklar kurun” talimatını vermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir