• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Gezi Parkı Eylemi Amacından Sapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da Beyoğlu ilçesi sınırlarında bulunan Gezi Parkı`ndaki ağaçların kesilmesine karşı üç gün önce başlatılan eylemler giderek amacından uzaklaşmaya başladı. Eylemciler arasına katılan CHP`liler, İşçi Partililer ve yasadışı gruplar eylemlerin daha sertleşmesine neden oldular. Sosyal medyada eylemci toplamaya çalışan ünlü isimler ise attıkları mesajlarda kullandıkları ifadelerle şaşırtıyor. Bazı isimler, resmen hükümeti devirme çağrısı yapıyor..

CHP`NİN İKİ NUMARASINDAN PROVOKATİF AÇIKLAMA

Gezi Parkı eylemlerine destek veren CHP`lilerde bu kez provokatif bir açıklama geldi. Halkı neredeyse galeyana getirecek bir iddiada bulunan CHP`nin iki numaralı ismi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, bir genç kızın panzerin altında kalarak öldüğünü açıkladı. Haber, Halktv ve Ulusal kanal gibi kanallardan anında sondakika olarak geçildi. Ancak haberin yalan olduğu ortaya çıkınca Keskin büyük tepki aldı.

İŞ BANKASI`NIN REKLAM YÜZÜ ALABORA: MESELE GEZİ PARKI DEĞİL

CHP`nin de ortakları arasında bulunduğu İş Bankası`nın reklam yüzü olarak bilinen oyuncu Mehmet Ali Bora da Twitter hesabından arkadaşlarına attığı mesajlarda çarpıcı ifadeler kullandı. Alabora, "Mesele sadece Gezi Parkı değil arkdaş, sen hala anlamadın mı? Hadi Gel." şeklinde ifadeleri içeren mesajlar yayınladı.

MUHARREM İNCE: TÜRK BAHARI

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Taksim`in yayalaştırılması projesi kapsamında yeniden düzenlenen Gezi Parkı`na değinerek çıkan olayların `Türk Baharı` olduğunu söyledi. Kırıkkale`de konuşan Muharrem İnce, "Ben bu akşam sizlere, değerli hemşerilerim, değerli Kırklareliler demeyeceğim. Ben bu akşam sizlere sevgili Taksimliler diyeceğim. Çünkü bu ülkede her yer Taksim artık, her yer direniş, her yer başkaldırış artık. Bu ülkede bir bahar varsa, Taksim bir Türk baharıdır. Taksim bir direniştir, Taksim bir isyandır, destandır. Türkiye`nin her yeri Taksim`dir artık. Diyeceğiz ki, eski partini bırak da gel, okunmuş mektuplarını yak da gel, Türkiye ne halde bak da gel, ampulü patlat da gel, altı oku yakana tak da gel diyeceğiz" şeklinde konuştu.

EYLEMCİLERDEN BİRİ: HÜKÜMETİ BUGÜN DÜŞÜRDÜK, DÜŞÜRDÜK

Gezi Parkı`na sosyal medyada destek vermeye çalışanların kulllandığı ifadelerde görenleri şaşırtıyor. Olayın sadece ağaç kesme eylemi olmadığını gösteren Twitlerde hükümetin düşürülmesi gerektiği açıkça ifade ediliyor.

@Bahtiyarmiroglu isimli bir Twitter kullancısı "Arkadalaşlar!, Hükümeti bugün düşürdük, düşürdük. Yoksa birdaha kuyruğumuzu dikemeyiz." diyerek çağrıda bulundu.

Aynı kullanıcı bir başka mesajında, "Mesele Ak Parti Düşmanlığı. Bu ülkede iyi bir şey yapılacaksa ancak Atatürk`ün evlataları yapabilir bunu. Türkiye`yi uzaya götürseniz razı değiliz." ifadelerini kullandı.

EYLEMCİLER KIRIP DÖKMEYE BAŞLADI

Eylemciler, bir yandan güvenlik güçleriyle çatışırken, bir yandan da bodur ağaçlara, çimlere ve saksı çiçeklerine zarar verdi. Başkent`te eylemlerin sona ermesinin ardından, güneşin doğmasıyla eylemcilerin verdiği zarar ortaya çıktı. Özellikle Atatürk Bulvarı, Meşrutiyet Caddesi, Tunalı Hilmi Caddesi, Olgunlar Sokak ve Tunus Caddesi bulunan bankalar, bankaların güvenlik kameraları, ATM cihazları, bazı dükkanların camları kırıldığı görülürken, çöp bidonlarının cadde ortasına getirilip yakıldığı ortaya çıktı. Saksılarda dikili çiçekler, bodur ağaçlara verilen zararlar da dikkatlerden kaçmadı. Bir işhanının bekçisi, eylemin başladığı sırada binanın kapılarını kapattığını, camlarının kırıldığını anlattı.

Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediyesi temizlik ekipleri, caddeleri temizlemek için yoğun şekilde çalışırken, oluşan maddi zararın tespitine çalışılıyor.

ŞAMİL TAYYAR: DARBE PROVASI YAPILIYOR

Eylemlere karşı ilginç bir açıklamada Ak Parti cephesinden geldi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Twitter`daki hesabından attığı mesajlarda yapılanların sıradan eylem olmadığını bir darbenin provası olduğunu iddia etti.

Tayyar, Taksim Gezi Parkı`ında başlayan ve tüm Taksim geneline yayılan olaylarla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Şamil Tayyar, bugün yaşanan olayların 5. darbe provası olduğunu söyledi.

Şamil Tayyar,"Taksimde çevre ambalajına sarılmış çok ortaklı provokasyon, 5.darbe provasıdır ve sürecektir! Nihai hedef 2014 Çankaya halk seçimidir!" dedi.

Dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir