• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sizi gidi eğitimli faşistler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'yı neredeyse yıkılışa kadar götüren faşizm bir kez daha ülkeyi tehdit ediyor. Almanya İçişleri Bakanı Faeser bu tehlikeye dikkati çekerek  "Aşırı sağ demokrasimiz için en büyük tehdit olmaya devam ediyor. Her şeyden önce, burada yüksek düzeyde şiddet görmeye devam ediyoruz. Radikalleşmeyi durdurmalı, aşırı sağcı ağları parçalamalı ve aşırılık yanlılarını sürekli olarak silahsızlandırmalıyız." dedi.

Almanya'da 13 bin 500'ü şiddet eğilimli yaklaşık 33 bin 900 aşırı sağcı bulunuyor

BfV Başkanı Thomas Haldenwang da Almanya'da aşırı sağcı sayısının artmaya devam ettiğini belirterek, yaklaşık 33 bin 900 aşırı sağcı bulunduğunu ve bunlardan 13 bin 500'ünün "şiddet eğilimli" olduklarını söyledi.

Aşırı sağcıların geçen yıla göre yüzde 1,8 arttığını ifade eden Haldenwang, bu rakamın istatistiğinin tutulmasından bu yana en yüksek seviye olduğuna dikkati çekerek, "Neredeyse tüm aşırılıkçı fenomenlerde kişi sayısı yeniden arttı. Anayasa düşmanları çok heterojen; bir yanda devleti reddederek birleşmiş olanları görüyoruz, öte yanda bireysel olarak hareket eden, kendi kendini radikalleştiren failleri ve internette dijital aşırıcılık görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir