• DOLAR 32.38
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2409.092
  • ...
Danıştay Savcısından İstanbul Sözleşmesi talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dakika haberine göre, Danıştay Savcısı mütalaasını tekrarlayarak İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptaline karar verilmesini talep etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine yönelik açılan 15 davanın duruşmasına bugün Danıştay 10’uncu Dairesi'nde devam ediliyor. Ailenin temellerine dinamit yerleştiren sözleşme kamuoyunda büyük tepki çekmişti. 

Danıştay Savcısı Aytaç Kurt, mütalaasını tekrarladı. Kurt, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptaline karar verilmesini talep etti.

"Fesih parlamentodan geçmek zorunda değil"

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü Milletlerarası Anlaşmalar Daire Başkanı Emre Topal ise "Yasalarımız yürürlüktedir. Bunun altını çizmek istiyorum. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek kadınla şiddetle mücadeleye engel değildir. Sözleşmenin feshinin hukuka aykırı olduğu iddia edildi. Fesih kararının Türk hukukuna uygun olduğunu savunuyoruz. Sona erme çatı bir kavramdır. Bir uluslararası sözleşmenin sonlandırılmasına dair birçok yöntem vardır. Ayrıca, İngilizce ve Fransızca çeviriden kaynaklı fesih kelimesini kullandık. Fesih yerine çekilme kullanılsa da bir şey değişmeyecekti. Türkiye gibi olan ülkelerde, fesih parlamentodan geçmek zorunda değil. ABD, Kanada, İtalya ve Portekiz'in de aralarında olduğu çok sayıda ülkede bu şekilde."

Bu haberler de ilginizi çekebilir