• DOLAR 32.401
  • EURO 34.667
  • ALTIN 2394.989
  • ...
Dünyaca ünlü Bingöl Balı Yurtdışında yankı bulmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl Üniversitesinin de düzenleme kurulu içerisinde yer aldığı ve 2-4 Haziran 2022 tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen INCSOS VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılan Bingöl Üniversitesi heyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti, Azerbaycan Arıcılar Assosiasiyası (Azerbaycan Arıcılar Birliği) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

 Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Bingöl Üniversitesi bu kapsamda uluslararası iş birliği protokolüne imza attı. Arı ve arı ürünleri ile ekonomik değeri yüksek bitkilerin değerlendirilmesi temalı projeler üreten ve çalışmaları her geçen gün daha geniş bir yelpazeye yayıyor. Bingöl Üniversitesinin faaliyetleri yurtdışında da yankı buldu. Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında faaliyetlerine devam eden Bingöl Üniversitesi ile Azerbaycan Cumhuriyeti Azerbaycan Arıcılar Birliği arasında iş birliği protokolü yapıldı. Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de yapılan iş birliği protokolünün imzaları Bingöl Üniversitesi adına Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Azerbaycan adına ise Azerbaycan Arıcılar Assosiasiyası sədri, (Azerbaycan Arıcılar Birliği Başkanı) Bedreddin Hesretov tarafından atıldı. İmzalanan iş birliği protokolü ile iki kurum arasında bilgi alışverişi, bilimsel konferans, sempozyum ve seminerlerin düzenlenmesi, her iki tarafın da rızası ile akademik değişimlerin yapılması ve ortak bilimsel çalışmaların yürütülmesi amaçlanıyor.

"Azerbaycan ile her türlü iş birliğine hazırız"

Üniversitesi ve ihtisaslaşma alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak; "Her türlü iş birliğine hazırız. Azerbaycan'da olmaktan son derece mutluyum. Bingöl'de arıcılık çok önemli. Bingöl balı dünyada ikinci, Azerbaycan ile ortak çalışma konularında her türlü iş birliğine hazırız." dedi.

"Bingöl Üniversitesinin ziyaretini önemsiyoruz"

Azerbaycan Arıcılar Assosiasiyası Sadri Bedreddin Hesretov konuşmasında, "Bingöl Üniversitesinin ziyaretini önemsiyoruz. Gerçekleştirilen ziyaretin Rektör düzeyinde bir ziyaret olmasının da bizi ayrıca mutlu etti. Azerbaycan Arıcılar Birliği olarak 4 ilde ve 44 ilçede örgütlü yapımız var." ifadelerine yer verdi.

"Bingöl Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapmak istiyoruz"

Azerbaycan Profesyonel Arıcılar Birliği Başkanı Elhan Alakbarov ise yaptığı konuşmada, "Bingöl Üniversitesi ile özellikle arı hastalıkları, ıslah çalışmaları, arı ürünleri analizi ve eğitim konularında ortak çalışmalar yapmak istiyoruz." dedi.

Bingöl Üniversitesi PİKOM Koordinatörü Doç. Özbay ise yaptığı sunumda ihtisaslaşma üniversitesi olarak Bingöl Üniversitesi'nin hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen iş birliği imza törenine Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay, Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şenol Çelik, Azerbaycan Arıcılar Assosiasiyası Başkanı Bedreddin Hesretov, Azerbaycan Profesyonel Arıcılar Birliği Başkanı Elhan   Alakbarov, Bakü Devlet Üniversitesi'nden ve Azerbaycan Tarım Bakanlığından akademisyenler ve arıcılar katıldı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir