• DOLAR 32.591
  • EURO 35.07
  • ALTIN 2438.828
  • ...
TESSEP Bursa’da gençlik buluşması düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TESSEP, gençliğin fikirlerini inşa ve ruh dünyalarını ihya etme süreçlerinde kendilerine rehberlik edebilmek popüler kültürün kıskacından sıyırıp vahiy merkezli bir bakış açısı kazandırabilmek için, “Gençlik Buluşması” etkinliği düzenledi.

Bu kapsamda, gençlere yönelik olarak Merkez Ördekli Kültür Merkezi’nde TESSEP Dönem Başkanı Bildane Kurtaran’ın konuşmacı olarak katıldığı “Düşünen, Üreten, Gelişen ve Geliştiren Gençlik” konulu bir program düzenledi.

“Fikirler doğru eylem ve söylemleri getirir”

Programa konuşmacı olarak katılan Kurtaran, “Günde beş vakit zikrettiğimiz bir yol var. Rabbimizin ‘Sırat-ı Müstakim’ olarak adlandırdığı dosdoğru yol. Bu yolda yürüyebilmek için öğüt alıp düşünmeyi bilmek gerekiyor. Biri insanın içine, diğeri insanın dışına doğru yaptığı bir yolculuktur. Acaba bu yolculukları daha önce yaptık mı? İnsan kendini tanımadan, kendini bilemeden, kendisine ait olan kabiliyetleri, fıtraten verilen nimetleri bilmeden dış dünyada bunları nasıl ne şekilde kullanacağını bilemez. İç ve dış dünyasındaki düşünme yolculuklarını bu metotla yapan Marifetullah kapısından da girmiş oluyor.” dedi.

Kurtaran, “Bu düşünce yöntemleri insanı doğru düşünmeye götürür. Doğru düşünce doğru fikirleri, doğru fikirler doğru eylem ve söylemleri getirir. İman eylemi bunun en güzel örneğidir. Aklın düşünmesi, kalbin iman etmesi ve dilin ikrar etmesi böyledir. O zaman neden düşünemiyoruz acaba? buna engel nelerdir? Bir su akmıyorsa onu tıkayan bir şeyler vardır. Acaba düşünce okullarımız mı tıkanmıştır?” diye konuştu.

Yapılan konuşmadan sonra konuyla alakalı olarak gençlerle yapılan söyleşinin ardından program sona erdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir