• DOLAR 34.271
  • EURO 37.427
  • ALTIN 2917.338
  • ...
`Mavi Marmara davası saptırılmak isteniyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Kervan FM’in Mavi Marmara saldırısının 3. yılı nedeniyle düzenlediği “özel gündem” programda konuşan Mavi Marmara  gazilerinden Fikri Karavil, bazı politik çıkarlar nedeniyle Mavi Marmara Davasının ‘özür’ ve ‘tazminat’ söylemleriyle aslından uzaklaştırılmaya ve Filistin’deki ambargonun örtbas edilmeye çalışıldığını vurguladı.
 
M. Faik Doğan ve M. Nakşi Erat’ın hazırlayıp sunduğu “özel gündem” programına telefonla katılan Karavil, yaklaşık 3 yıldır devam eden davanın bazı politik çıkarlar nedeniyle saptırılmak istendiğini vurgulayarak, “Yaralıların, şehit ailelerin ve sivil toplum kuruluşlarının baskısıyla zorla da olsa İstanbul’da bir dava açıldı. Şu an mahkeme devam ediyor. İzlenen bazı politikalardan dolayı bu davayı bir şekilde örtbas etmeye, kapatmaya ve asli unsurundan uzaklaştırıp meseleyi farklı boyutlara taşıma çabaları vardır” dedi.
 
Karavil, meselenin asli unsurundan uzaklaşılmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Özellikle bu son günlerde  ‘Özür ve ‘tazminat’ın öne çıkması bizi derinden yaralamakta. Bu geminin yola çıkmasının asıl amacı Filistin’e uygulanan ambargonun kaldırılmasıdır.” İfadelerini kullandı. Karavil, Mavi Marmara davasının özür ve tazminatla örtbas edilmeye çalışmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.
 
İsrail’in Filistin’e uyguladığı insanlık dışı ambargoyu delmek ve Filistinlilere insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisi 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda İsrail’in saldırısına uğramış 9 kişi katledilmiş 56 kişi de yaralanmıştı.  (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir