• DOLAR 34.28
  • EURO 37.501
  • ALTIN 2931.262
  • ...
Milliyet`in Mustazaflar Cehaleti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

işte milliyetin  o haberi

Milliyet,  Ağrı muhabiri Ceren Büyüktekik`in "Hizbullah’tan Sürece Destek" başlığıyla okurlarıyla paylaştığı haberde;  Akil İnsanlar Doğu Anadolu heyetiyle bir araya gelen Mustazaf-Der temsilcileri, “PKK’nın siyaset yapmasını destekliyoruz. Apo içeride kalacak diye Türk ve Kürt kardeşlerimizin ölmesine göz yummayız” diye konuştu.

haberin devamında şu açıklamalara yer verildi

Hizbullah’ın sivil toplum yapılanması Mustazaf-Der’in Ağrı şubesinden barış sürecine destek geldi. Akil İnsanlar Doğu Anadolu heyetinin Ağrı’da sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantıda konuşan dernek üyesi Mehmet Emin Çetin, Hizbullah’ın da siyasi arenada yer alarak sorunlarını çözmek istediğini, ancak buna izin verilmediğini savundu.

Toplantıda söz alan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Ağrı Şubesi üyesi Mehmet Emin Çetin, PKK’nın dağdan inerek siyaset yapmasını desteklediklerini belirterek, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyelerinin cezalandırılmasını eleştirdi.

Çetin, “Şu anda Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da dağlarda yazan ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ ifadelerinin kaldırılmasını istiyoruz. Bu kavramlar ayrışma noktamızdır ve bunlar olduğu sürece barıştan söz edemeyiz.

Birleşme noktalarımıza bakmamız lazım. PKK’nın dağdan inerek siyaset yapmasını destekliyoruz. Ancak çözüm süreci kapsamında örgütün bile siyasi arenaya çıkmasına izin verilirken, Hizbullah olarak ümmetin bildiği bir cemiyetin kurmuş olduğu partinin siyaset yapmasına izin vermiyorsunuz.

Hizbullah da siyasete girmiş ve sorunlarını siyasetle çözmek isteyen bir topluluktur” diye konuştu. Çetin, kanın durması için Abdullah Öcalan’ın serbest kalmasına da olumlu baktıklarını ifade ederek, “Apo içeride olacak diye Kürt ve Türk kardeşlerimizin ölmesine göz yummayız” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir