• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HAMAS Hindu yetkililerin Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlerini kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Siyasi Büro üyesi Fethi Hammad yaptığı açıklamada iktidardaki BJP'nin sözcüsü Nupur Sharma ve Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli ifadelerinin, Hindistan'da Müslümanları dışlama ve onlara yönelik saldırı politikasının iyice şiddetlenmesinden kaynaklanan bir gelişme olduğunu söyledi.

Hammad, uluslararası toplumun, bu çirkin saldırı karşısındaki suskunluğunu ve Müslümanları ilgilendiren meselelerde sürekli çifte standartçı tutum sergilemesini de eleştirdi. 

HAMAS'ın Siyasi Büro üyelerinden İzzet Er-Reşak da konu hakkında bir açıklama yaparak söz konusu çirkin açıklamaların dünya Müslümanlarına yönelik bir provokasyon ve aşağılama olduğunu belirtti. 

Reşak, Arap ve İslam ülkelerinin hükümetlerinden Hindistan'ı bu açıklamalardan dolayı özür dilemeye zorlamak amacıyla baskı yapmaya davet etti.

Hazreti Muhammed'e hakaret eden BJP Sözcüsü Nupur Sharma'nın görevine son verilmiş, Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın ise partiden ihracına karar verilmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir