• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
HÜDA PAR Denizli İl Gençlik Kolları daha iyi bir çevre için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Denizli İl Gençlik Kolları, Dünya Çevre Günü'nde, farkındalık oluşturmak için doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

İslam dininin doğaya ve çevreye verdiği öneme dikkat çekmek ve gelecek nesillere daha güzel yarınlar bırakabilmeye vurgu yapmak için yürüyüş gerçekleştiren hür gençler, çevre bilincinin oluşması için herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Etkinlikte konuşan HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Hacı Şani, çevrenin ve doğanın korunması için büyük projeler geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Şani, ''Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Bu münasebetle Gençlik Kollarımızla birlikte çevremizi korumak, çevremizi muhafaza etmek, geliştirmek ve bu mesajı yerinde vermek adına doğa yürüyüşü yapıyoruz. Hazreti Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Kıyamet kopmadan önce elinizde bir fidan varsa mutlaka onu ekin', buyuruyor. Bizler de doğanın bizim için ne kadar önemli ve ehemmiyetli olduğunu vurgulamak istedik. Doğrusu ecdadımız doğaya, ormanlara, çevremize çok büyük önem vermişler. Bizler onlardan devraldığımız çevreyi ve ormanlarımızı gelecek nesillere en güzel şekilde aktarabilmek için bir çaba içerisine girmemiz lazım. Şu ana kadar yapılanlar elbette önemlidir fakat yetersizdir. Çevremizi ve doğamızı özellikle ormanlarımızı korumak adına büyük projeler geliştirmek ve bunları uygulamak gerekiyor. Bu vesile ile Çevre Gününü tebrik ediyoruz. Umarız ki bundan sonra çevremize, doğamıza, dünyamıza daha iyi sahip çıkarız ve geleceğe de güzel bir dünya bırakırız.'' dedi.

Yürüyüşün ardından kahvaltıyla devam eden etkinlik geri dönüş rotasıyla sona erdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir