• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van'da aile hekimlerine sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Toplum sağlık merkezinde düzenlenen sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan  Aile Hekimliği Eğitim Geliştirme Daire Başkanı Sümeyye Mugan, Sağlıkta yeniden yapılanma projesi çerçevesinde birinci basamakta çalışmak isteyen ve halen bu alan için özel bir uzmanlık eğitimi almamış hekimlerin bir defaya özgü olmak üzere aile hekimliği prensiplerine uyumlu bir geçiş eğitimine tabi tutulmaları kararlaştırıldığını söyledi.

 

Mugan, “Aile hekimliği sağlık sistemlerinden bağımsız bir tıp disiplini olmakla birlikte, birinci basamakta görev yapan hekimlerimizin bilgi ve becerilerine katkıda bulunmak ve sağlık kalitesini artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın iradesiyle birinci basamakta çalışmakta olan / çalışacak olan pratisyen ve uzman hekimler için bir "geçiş dönemi eğitimi" organize edilmiştir. Bu eğitimin amacı birinci basamakta görev alacak hekimlerin bu alan için gerekli asgari bilgi, tutum ve becerilerle donatılmasını sağlamaktır.” dedi.

 

Öte yandan, 2013 yılında düzenlenen bu eğitimlerde toplam 24 aile hekimine, Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi verildiği ve bu eğitime katılan  aile hekimlerine sertifikalarının verildiği belirtildi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir