• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mavi Marmara`nın Onurlu Yürüyüşü`ne Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği İstanbul’da yapılacak olan Mescidi Aksa ve Mavi Marmara’nın Onurlu Yürüyüşü programına katılmak için gönüllü ve sevenleriyle yola çıkmadan önce basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Eğitim Bir Sen, İnsani Yardım Platformu ile Mustazaflar Cemiyeti, Köklü Değişim Dergisi de destek verdi. Basın açıklamasını İHH Başkanı Behçet Atila okudu.
 
Gazze Özgürlük Filosu’nun uluslararası sularda uğradığı saldırının üzerinden 3 yıl geçtiğini belirten Atila, hala 1.5 milyon Gazze’nin havadan, karadan ve denizden İsrail’in ablukası altında olduğunu ifade etti.
 
Atila, İsrail’in Mavi Marmara’da gerçekleştirdiği katliamın kendisi için sonun başlangıcı olduğunu belirterek, İsrail’in mavi Marmara saldırısını tarihten silmeye çalıştığını vurguladı.
 
Şehitlerin manevi şahsiyetine, Mavi Marmara’nın ve Filistin halkının onurlu mücadelesine Şanlıurfa’dan iki otobüs olarak destek vereceklerini ifade eden Atila, ”Bizler insanlık dışı muameleyle kuşatılan Gazze’yi, işgal edilmiş Kudüs’ü, Mescidi Aksa’yı ve tüm Filistin’i insanlık onuru adına özgürleştirmek adına yola çıkmışlar olarak amacımıza ulaşmadan yolumuzdan geri dönmeyeceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz” dedi.
 
İstanbul yürüyüşüne katılan Mustafa Astan ise, ”Dünyanın neresinde bir huzursuzluk varsa, orada mutlaka Yahudi parmağı vardır. Irkçılığın altında Rusya’nın, Çin’in, Amerika’nın, Avrupa Teşkilatı ve Yahudi güdümünde olması bunları açıkça ortaya çıkarıyor. Müslümanlar gerekli tedbirleri alarak Yahudi karşısında İslam’ın izzetini korumaları lazım” dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir