• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Tarsus'ta Kur'an ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Anadolu Gençlik Derneği Tarsus Şubesi tarafından düzenlenen ‘Kur’an Ziyafeti’ne kadın-erkek, genç-yaşlı 7’den 70’e tüm vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.



Tarsus 75’nci Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi’nde saat 20.30’da başlayan programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Tarsus Şube Başkanı Hilmi Tuzcu, yeryüzündeki tüm kötülüklerin son bulması için Kur’an’ın hâkim olması gerektiğini vurguladı.



Tuzcu konuşmasının devamında: "İnsanlığın hayatında yalnızca Kur’an’-ı hakim kılmak, bütün işlerinde Kur’an-ı referans göstermek, O’na başvurarak ve O’na sığınarak ancak huzura erebilir. Aksi takdirde insan yeryüzünü ifsat ediyor. Beşeriyet bu problemlere Kur’an’i yol aramadıkça, insanlık gün yüzü görmeyecektir. Çevre kirliliğinden daha vahim olan gönül kirliliğidir, fikir kirliliğidir. Kur’an’ın emir ve yasaklarına karşı çıkarak, o yasak bu yasak diyecek kadar ilkel ve Kur’an’dan uzaklaşmış kafaların olduğu bir yerde huzur olmaz. Maneviyat, Kur’an ile düzelir. Kur`an-ı yeryüzüne ve gönüllere hâkim kılalım” dedi.



Yapılan konuşmanın ardından, Kuran ziyafetine katılan Dünya Kur’an okuma birincilerinden İranlı Ahmet Ebul Kasım, Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien, Türkiye birincisi Ömer Faruk Demirbaş okudukları Kur’an-ı Kerim ile katılımcıları mest ettiler.

 

Program, İranlı Ahmet Ebul Kasım, Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien’in yaptığı duadan sonra sona erdi.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir