• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Eğitimci Yıldırım: Öğrenciler motivasyonlarını bozacak, tutum ve davranışlardan uzak durmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), sözel ve sayısal alan olmak üzere 5 Haziran 2022 Pazar günü 2 oturumda, yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da gerçekleştirilecek.

Sınava ilişkin konuşan Eğitimci Ziyaddin Yıldırım, LGS öncesi öğrencilere ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu.

"Öğrencilerde sınav tarihi yaklaşmasıyla kaygı ve endişe artması olağan bir durumdur"

 

Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) öğrenci için tekrarı olmayan bir süreç olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bir başarı merdiveni düşündüğümüzde, ilk basamak doğru olursa sonraki süreçler de doğru olacaktır. LGS sınavında başarılı olan bir öğrenci iyi bir lise, iyi bir üniversite, iyi bir meslek ve iyi bir meslekte huzurlu, mutlu bir yaşam kazanacaktır. Dolayısıyla bu da LGS'nin ne kadar önemli bir sınav olduğuna bize göstermektedir." dedi.

Öğrencilerde sınav tarihinin yaklaşmasıyla kaygı ve endişe artmasının olağan bir durum olduğunu belirten Yıldırım, "Zaten kurumların da müdahaleleri bu süreçte daha etkin ve faydalı anlamda artmaktadır. Kurum olarak son zamanlarda -özellikle sınava yaklaştığımız şu süreçte- öğrenci eğitiminin sadece kurum içinde olmayacağı, kurum dışında da etkinlik yapıldığı takdirde bu başarının artacağı düşüncesindeydik. Bu anlamda önemli çalışmalarımız oldu. Motivasyonu artırmaya yönelik sportif etkinlikler ve piknik etkinliği düzenledik. En önemlisi 29 Mayıs bizim için büyük bir önem arz etmektedir. İstanbul'un fethedildiği gün, biz de Fatih Sultan Mehmet nasıl İstanbul'u fethetmiş ise öğrencilerimizin gönüllerini fethetmek amacıyla kurumun dışında simülasyon sınavı gerçekleştirdik. Amacımız: Öğrencimizin bu hafta sonu gireceği sınavda karşılaşacağı her türlü durumu, orada yaşamalarını arzu ettik." ifadelerine yer verdi.

"Kişi inanırsa, başarır ve başardığını yaşar"

Ziyaddin Yıldırım

Öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin girecekleri sınavın, rutin yapılan sınavlardan çok da farklı olmayacağını bilmeleri gerekiyor. Öğrenci olarak önce inanacak, çünkü işin merkezinde inanmak vardır. Kişi inanırsa, kişi başarır ve başardığını yaşar. Dolayısıyla öğrencilerimizden pazar günü gireceği sınava kadarki zaman zarfında, özellikle motivasyonlarını bozacak, kaygılarını arttıracak tutum ve davranışlardan uzak olmalarını istiyoruz. Birçok eğitimcinin gözünden kaçan bir detayı ise sizin aracılığınızla ifade etmek istiyorum. Gerçek sınavda sözel ve sayısal sınav arasında 45 dakikalık bir ara var. Öğrenci, sınıf ortamından çıkacak ister istemez sınavın kritiğini yapacaktır. Bizim burada öğrencilerimize tavsiyemiz; o 45 dakikalık arada kesinlikle arkadaşlarıyla sınavın kritiğini yapmasınlar. Çünkü girecekleri bir sayısal sınav var. Dolayısıyla o sınavdan olumsuz anlamda etkilenmemeleri için bu tür bir tutum ve davranıştan uzak kalmalarını arzu ediyoruz.

"Ailelerinin her daim yanında olacakları düşüncesi, öğrencinin başarısını ve motivasyonunu artıracaktır"

Velilerimize tavsiyelerimiz; gerçekten önemli bir sınav var önümüzde. Öncelikle çocuklarına güvenecekler, inanacaklar, destekleyecekler. Motivasyonu artırmak için her daim onların yanında oldukları düşüncesini taşımalıdırlar. Sınavın sonucu ne olursa olsun, ailelerinin her daim yanında olacakları düşüncesi öğrencinin başarısını ve motivasyonunu artıracaktır. 5 Haziran Pazar günü sınava girecek tüm öğrencilerimize, vatanımızın her köşesinde sınava girecek tüm evlatlarımıza, çocuklarımıza, öğrencilerimize başarılar diliyoruz." dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir