• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Genç Memur-Sen yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Genç Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ve danışman öğretmenlerin Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi konferans salonunda ödülleri verildi.

Yarışmada okutulan eserler; Diriliş Neslinin Amentüsü (Sezai Karakoç), İslam Deklarasyonu (Aliya İzzetBegoviç) ve Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed (Muhammed Emin Yıldırım) kitapları okutuldu.

 

Diriliş Neslinin Amentüsü eserinde; birinci olan öğrenci Azra Apaydın ve danışman öğretmeni Mehmet Ali Ayyıldız oldu.

İkinci olan öğrenci ise Sema Gümüşçü ve danışman öğretmeni Eda Şimşek olurken, üçüncü olan öğrenci Hatice Yalçın ve danışman öğretmeni Halil İbrahim Suna oldu.

İslam Deklarasyonu eserinde; birinci olan öğrenci Şamil Taş ve danışman öğretmeni Medeni Taş oldu.

İkinci olan öğrenci Sonay Kınay ve danışman öğretmeni Mehmet İzgi olurken, üçüncü olan öğrenci Meryem Demirok ve danışman öğretmeni Süleyman Börü oldu.

Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed eserinde; birinci olan öğrenci Ravzanur Değer ve danışman öğretmeni Yusuf Efe oldu.

İkinci olan öğrenci Abdulkadir Korhan ve danışman öğretmeni Ümit Başaran olurken, üçüncü olan öğrenci Evin Akan ve danışman öğretmeni Serpil Akdağ oldu.

Program Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden hafız Ali Çaputçu’nun okuduğu Kur’an Kerim tilavetiyle başladı.

Diyarbakır Genç Memur-Sen İl Başkanı Ercan Dervişoğlu ve “Bir Bilen ile Bilgi Nesil” projesine katkı ve destek veren Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir birer açılış konuşmalarını yaptı.

Gençliğimizin ihyası için şimdiye kadar birçok çalışma tertip ettiklerini ve programlar düzenlediklerini söyleyen Diyarbakır Genç Memur-Sen İl Başkanı Ercan Dervişoğlu, “Bunlardan biri de hâlihazırda, bir araya gelişimize vesile olan “Bir Bilen ile Bilgi Nesil” kitap okuma etkinliğidir. Kitap etkinliğimizde, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in “İslam Deklarasyonu”, hemşerimiz ve geçen yıl vefat eden Sezai Karakoç'un “Diriliş Neslinin Amentüsü” ile ülkemizin önde gelen siyer araştırmacılarından Muhammed Emin Yıldırım'ın “Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed” olmak üzere, temsil düzeyi yüksek üç temel kitabı belirledik. Diyarbakır Genç Memur-Sen olarak, gençlerimizi kitaplarla buluşturmak istedik. Zira kitap ve okumak, vahyin ilk şiarı ve medeniyetimizin kurucu ilkesidir.” ifadelerini kullandı.  

Dervişoğlu, “Gençliğimizin zihni ve fikrini istila eden her türlü yabancı ve seküler ideolojilere ve teşebbüslere karşı, “Bir Bilen ile Bilge Nesil” projesinde gençlerimizle yaptığımız kitap okuma etkinliğini oldukça anlamlı ve değerli buluyoruz. Proje etkinliğimizi, Diyarbakır il sınırları dahilindeki liselerimizde, 4.500 kitabı 1.500 öğrencimize hediye ederek 150 danışman öğretmenlerimizin nezaretinde gerçekleştirdik. Çalışmamızın hayırlı neticelere vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

Program toplu fotoğraf çekiminden sonra sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir