• DOLAR 34.146
  • EURO 37.056
  • ALTIN 2955.265
  • ...
"Türkiye Klinik Kalite Programı" uygulaması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sisteminde (Sağlık.Net) kamu, üniversite ve özel hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde veri toplanmasına ve Karar Destek Sistemi Klinik Kalite Raporları oluşturulmaya başlanmıştır. Oluşturulan bu raporların Türkiye’de Klinik Kalitenin izlenmesi ve değerlendirilebilmesi için Sağlık.Net Sistemindeki Minimum Sağlık Veri Setlerinin (MSVS), Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi (HBYS) ve Aile Hekimliği Bilgi Sistemlerinde (AHBS) maksimum itina ile doldurulması gerekmektedir.

 

Sağlık Bakanlığı’nın tüm illere gönderdiği Türkiye Klinik Kalite Programı uygulamasının başlatılmasına yönelik ilgili yazıda, “Halkımızın sağlık düzeyini yükseltmek ve geliştirmek temel misyonuyla, Türkiye’de klinik kalitenin izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik mevcut durum tespitinin yapılması ve klinik kalite ölçme ve değerlendirme sisteminin geliştirilmesi amacıyla Bakanlığımızca yürütülen Türkiye Klinik Kalite Programı çalışmaları devam etmektedir. Program kapsamında Klinik Kalite; ‘Kanıta dayalı tıp uygulamaları ile doğru teşhis ve tedavinin sağlanması, hataların önlenmesi, bakım sürecinin iyileştirilmesi, hasta ve çalışanların memnuniyetinin artırılması ve en iyi sağlık sonuçlarına ulaşılmasıdır’ şeklinde tanımlanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Türkiye genelindeki tüm illere gönderilen yazının devamında, “Türkiye Klinik Kalite Programı dahilinde altı (6) sağlık durumu (Diyabet, Gebelik Süreci ve Doğum, Diz Protezi Replasmanı, Koroner Kalp Hastalığı, İnme ve Kalça Protezi Replasmanı) için Standart ve indikatörler belirlenmiştir. Bakanlığımız Sağlık Bilgi Sisteminde (SağlıkNet2) Kamu, Üniversite ve Özel Hastanelerde ve Aile Sağlığı Merkezlerinde veri toplanmasına ve Karar Destek Sistemi Klinik Kalite Raporları oluşturulmaya başlanmıştır. Oluşturulan bu raporların Türkiye’de Klinik Kalitenin izlenmesi ve değerlendirilebilmesi için SağlıkNet2 Sistemindeki Minimum Sağlık Veri Setlerinin (MSVS), Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi (HBYS) ve Aile Hekimliği Bilgi Sistemlerinde (AHBS) maksimum itina ile doldurulması gerekmektedir.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir