• DOLAR 34.004
  • EURO 38.091
  • ALTIN 2830.544
  • ...
Engelliler için 3 ilde HEM kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'da Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Engellilerin eğitime erişiminin önündeki engellerin kaldırıldığını belirten Özer, kaynaştırma bütünleştirme yoluyla, özel eğitim uygulama okullarıyla, meslek okullarıyla, eğer süren hastalığı varsa evinde, hastanedeyse bulunduğu yerde, her yerde Millî Eğitim Bakanlığının tüm imkânlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu ifade etti.

453 bin engelli bireyin bu imkânlardan faydalandığını söyleyen Özer, 18 yaş üstü engelliler için uzun zamandır bir eğitim mekanizması istediklerini ifade etti.

Bu istekleri doğrultusunda 2 hafta içerisinde tüm sürecin tamamlanacağını duyuran Özer, "İstanbul, Ankara ve İzmir'de ilkini yapmak üzere sadece engelli vatandaşlarımıza hizmet veren halk eğitimi merkezlerini kurmuş olacağız. Ve engelli vatandaşlarımızın kendilerinin, ebeveynlerinin erişimlerini de ücretsiz bir şekilde sağlamış olacağız. Yani Bakanlık olarak biz okul öncesi yaştaki çocuktan yetişkine kadar tüm yaş spektrumundaki vatandaşlarımızın her daim yanında olacağız, her daim eğitim imkânlarını, seçeneklerini arttırmak için büyük çaba sarf edeceğiz." dedi.

Türkiye'de 998 halk eğitimi merkezinin bulunduğunu belirten Özer, 2021 yılında yaklaşık 5 milyon vatandaşa kurs hizmeti sunarken 2022 yılı tamamlanmadan 5 milyon 225 bin vatandaşı bu hizmetlerden yararlandırdıkları söyledi.

Özer, yıl sonu kursiyer hedeflerinin 10 milyon olduğunu belirterek, "Ama ben inanıyorum ki Sayın Genel Müdürümüz, Bakan Yardımcımız bunu 12 milyona çok rahat bir şekilde eriştirecekler. Vatandaşlarımızın her daim hizmetinde olacağız." diye belirtti.

 5 yeni olgunlaşma enstitüsü

Türkiye'nin 24 noktasında olgunlaşma enstitüleriyle geçmişten günümüze tarihî dokuyu, kültürü taşımak ve inovatif yaklaşımlarla güncelin içine dâhil etmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Özer, "Olgunlaşma enstitülerimizde Osmanlıdan, Selçukludan gelen geleneksel üretim, sanat, kültürle ilgili müktesebatı günümüze taşımada çok büyük işler görüyor. Özellikle olgunlaşma enstitüleriyle ilgili projeleri Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 24 olan olgunlaşma enstitüsünü de genel müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 29'a çıkarıyoruz. Bugün itibarıyla Edirne, Balıkesir, Kastamonu, Zonguldak ve Siirt illerimize de birer olgunlaşma enstitüsü kuruyoruz." dedi.

 

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir